"Це можливо будь-якої хвилини": Українцям пояснили, як максимально підготуватися до нового обстрілу РФ (перелік)

Російські окупаційні війська через поразки на фронті можуть знову завдати нових ударів по об’єктах інфраструктури України, тож громадять закликають максимально підготуватися до потенційної атаки. Про це повідомив міський голова Кременчука Віталій Малецький, передають Патріоти України.

"Маємо підготуватися до можливих нових ударів по об’єктах інфраструктури України! Рашисти через поразки на фронті продовжують чинити як терористи та залишають українські міста без світла, опалення, водопостачання. Наше завдання бути готовими та витримати цей тиск, поки ЗСУ здобуває Перемогу України", - написав мер Кременчука.

Малецький наголосив, що від окупантів можна очікувати обстрілів будь-якої хвилини. За його словами, щоразу все важче ліквідовувати наслідки обстрілів РФ і чергове відновлення роботи усіх систем життєзабезпечення може займати більше часу.

Тому він закликав усіх невідкладно провести заходи із підготовки. Перш за все, слід зробити запас води. За словами мера, чим більше, тим краще.

"Використовуйте усі можливі ємності (відра, пластикові бутилі, бочки). Якщо в квартирі не вистачає місця, використовуйте для зберігання під’їзд разом з сусідами", - зазначив він.

Також варто запастися продуктами тривалого зберігання: крупи, консерви, овочі, олія, інше. Але лише те, що зберігається без холодильника та має великий термін придатності. Крім того, варто сформувати аптечку, особливо важливо мати запас препаратів, які приймаються регулярно.

А також слід придбати радіоприймач на батарейках. У разі, якщо зникне мобільний зв‘язок, радіостанції транслюватимуть важливу інформацію.

Неодмінно треба зарядити всі акумуляторні пристрої (телефони, павербанки, ліхтарики, інше) і подбати про збереження тепла оселі - заклейте вікна, щоб не було щілин, ущільніть вхідні двері, зменшіть виток тепла через вентиляцію та інше. Це допоможе зберегти тепло у разі аварійного відключення опалення.

Серед іншого варто зробити запас дров, якщо вдома пічне опалення, якщо генератор - зробити запас палива. Бак автомобіля не повинен бути порожнім, щоб не створювати черги в разі перебоїв в роботі АЗС.

"Об’єднайтеся з усіма сусідами. Складнощі легше переживати разом, тому зараз сусіди мають бути однією сім’єю. Допомогайте сусідам літнього віку, сім’ям з дітьми, людям з інвалідністю. Об’єднавшись, спільно зможемо перемогти рашистів на енергитичному фронті. Але для цього кожен має бути готовим на своєму місці", - наголосив він.

Малецький запевнив, що всі міські служби готуються до будь-яких можливих сценаріїв і за дорученням президента триває робота з облаштування "Пунктів Незламності", де завжди буде світло, тепло, зв’язок, можливість зарядити гаджети, та усе необхідне.

У Євпаторії понад 200 тварин загинули під час пожежі у зоопарку

вівторок, 16 квітень 2024, 11:44

В тимчасово окупованій Євпаторії вночі згорів екзотаріум Тропік-парк, на пожежі врятовано жінку та двох ведмедів. Про це повідомляють російські ЗМІ у вівторок, 16 квітня.Зазначається, що повідомлення про спалах надійшло до служби порятунку о 02:33. Вог...

Готові відкритися уже через місяць: В аеропорту "Київ" заговорили про відновлення польотів

вівторок, 16 квітень 2024, 9:57

Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни) готовий приймати пасажирів через місяць з моменту відкриття авіаперевезень. Коли саме це станеться, поки що невідомо, проте керівництво "Києва" запевняє, що всі технічні пошкодження аеропорту можна швидко усунути. П...