"Це найдорожча історія": Резніков пояснив, чому західні партнери не поспішають давати бойові літаки

Міністр оборони Олексій Резніков вважає, що західні партнери зволікають з передачею українській армії сучасних винищувачів, наприклад F-16, оскільки їх потрібно буде продовжувати тримати в належному стані. Крім того, необхідно буде забезпечувати літаки ракетами та бомбами. Про це глава українського оборонного відомства сказав у неділю, 30 квітня, в ефірі національного телемарафону "Єдині новини". За словами Резнікова, це "найдорожча історія", передають Патріоти України.

"Це дуже недешева історія. Це найдорожча історія. Вони (західні союзники України. – Ред.) свідомо та відповідально хочуть дійти до фінішу цього марафону – до перемоги України", – сказав він. Міністр переконаний, що бойові літаки від Заходу Україна все ж отримає. "Все, що неможливо сьогодні, буде можливим завтра", – сказав він.

Резніков наголосив, що на початку повномасштабного вторгнення важко було уявити, що Україна отримає сучасні системи протиповітряної оборони, такі як Iris-T, Samp-T, NASAMS чи Crotale. Однак тепер вони вже захищають небо над Україною. "Тому і літаки також будуть четвертої генерації плюс-плюс однозначно", – переконаний глава Міноборони.

Клишоногі в пошуках особистого щастя: У Чорнобильському заповіднику спостерігається нашестя ведмедів- холостяків

понеділок, 6 травень 2024, 7:15

Донедавна поява дикого ведмедя на Київщині була сенсаційною подією. Ці небезпечні звірі заходили до того ж Чорнобильського заповідника у пошуках нових кормових баз в ході розвідувальних рейдів з Білорусі. Ситуація змінюється. На території Чорнобильсько...

Мобілізація в Україні набирає обертів: Алкоголіки та наркомани теж підуть служити?

понеділок, 6 травень 2024, 6:56

У Міноборони зазначали, що відповідно до нових змін до наказу щодо ВЛК при визначенні придатності чи непридатності військовозобов'язаного буде враховуватись не тільки його хвороби, але і порушення функцій організму, до яких призвели ці захворювання, пе...