"Це не лікарня, а портал у пекло": У Києві хвору на COVID-19 відмовилися переводити до реанімації навіть за гроші, нещасна померла (фото)

У Києві померла від коронавірусу важкохвора пацієнтка, яку відмовлялися перевести зі стаціонару в реанімацію Київської лікарні №8. Про це повідомляє волонтер Антоніна Селіна, передають Патріоти України.

47-річну Світлану, за словами родича померлої, хотіли спочатку забезпечити апаратом СРАР, а після лікарі зажадали, щоб їй шукали місце в реанімації іншої лікарні. Як заявили волонтери, лікарі не могли не розуміти, що швидка не візьметься перевозити пацієнтку з дуже низькою сатурацією (норма кисню в крові). Вони мотивували свої вимоги тим, що в реанімації лікарні нібито не було вільного місця. За даними волонтерів, ліжко для Світлани було.

Жінка хворіла на діабет і мала кілька хронічних захворювань. Її доставили до медзакладу після інфікування коронавірусом. У ніч на неділю у Світлани впала сатурація. Через чотири години її синові повідомили про погіршення стану матері. Медики просили привезти їм апарат СРАР. Але коли чоловік знайшов його, вони зажадали шукати їй місце в реанімації іншої лікарні. Тоді чоловік звернувся до волонтерів.

Медики наполегливо відмовлялися від отримання апарату СРАР, купленого волонтерами. Активісти дзвонили в МОЗ, де говорили, що місця в 8 лікарні є. Син Світлана навіть заявив, що готовий дістати апарат ШВЛ, але лікарі сказали, що "для нього немає місця" в лікарні. Жінку все ж перевели в реанімацію. Місця там були. Жінку інтубувати, але вона померла.

88-річний українець пішки залишив рідне селище в окупації, щоб не отримувати паспорт РФ

четвер, 25 квітень 2024, 5:00

Коли російські загарбники зайшли до частини Очеретиного, у Івана Яковича та його сусіда забрали документи. 88-річний чоловік вийшов з окупованої частини селища Очеретине Донецької області, аби не отримувати громадянство РФ. Про цю історію розповів очіл...

NASA опридюднило унікальне відео лавового озера на супутнику Юпітера

четвер, 25 квітень 2024, 4:15

"Вчені під час місії NASA Juno до Юпітера перетворили дані, зібрані під час двох недавніх прольотів повз Іо, на анімацію, яка підкреслює дві найдраматичніші особливості супутника Юпітера: гору та майже гладке, як скло, озеро охолоджуючої лави", – йдеть...