"Це не наші, а форму можна купити в будь-якому магазині": Українці тролять Х*йла його ж аргументами за пісеньку вболівальників "Ла-ла-ла" під час матчку Україна-Македонія

Політична карикатура художника Олексія Кустовського

У Росії знову звертаються до УЄФА через Україну. Після питань щодо форми національної збірної тепер в Росії вимагають покарати українських фанатів за «непристойну кричалку» про президента Росії Володимира Путіна, зазначають Патріоти України.

Українські вболівальники на матчі Україна – Північна Македонія

Уже через кілька годин російські дипломати заявили, що фанати «синьо-жовтих» ображають президента Росії Володимира Путіна. Наприклад, член комітету Держдуми зі спорту Дмитро Свіщев закликав УЄФА заборонити вхід українським вболівальниками на наступні матчі Євро, а також «оштрафувати ФФУ (Українська асоціація футболу – УАФ), провести розслідування і покарати організаторів акції по повній строгості». Свіщев вважає, що такі пісні на стадіоні – це «добре спланована провокація проти Росії».

Ексголова Російської футбольної спілки В'ячеслав Колосков також вважає, що українських вболівальників треба покарати: «Ось і вся різниця між нашими вболівальниками, які підтримують збірну Україну, та їхніми фанатами. Просто негідники якісь».

Російська олімпійська чемпіонка з ковзанярського спорту Світлана Журова заявила: «Наш МЗС може подати в суд позов за образу особистості та гідності президента. Це так просто залишати не можна».

«Синьо-жовтий сектор»: так українські вболівальники підтримували свою команду
Що за пісня?

Вперше «українську народну пісню» про Володимира Путіна, як жартують у соціальних мережах, виконали вболівальники футбольного клубу «Металіст» у Харкові 30 березня 2014 року під час спільного маршу з фанатами донецького «Шахтаря». «Всенародний культурний мем» вже виконували на Євро-2016 не лише українські вболівальники, але й фанати тих збірних, які грали проти Росії на чемпіонаті.

Як реагують українці?

В соціальних мережах два головних запитання:

  • Чому Росія лише зараз відреагувала на пісню, яку співають з 2014 року?
  • Форма збірної України, пісня українських вболівальників – що далі не буде подобатися Росії в українському футболі?

Але жартів про реакцію Росії більше, ніж питань.

Серед них – і адаптація цитат президента Росії Володимира Путіна про російських солдатів, яких начебто «немає на Донбасі».

Народний депутат 8-го скликання Борислав Береза «підтримує рішення російських політиків і також обурюється поведінкою українських фанатів», але в тому, що вони гірше заспівали, ніж вміють.

«Вони в другому куплеті сфальшували та виконали його в тональності ля мінор, а треба було в тональності ля мажор. Тому я вважаю, що треба покарати наших уболівальників примусовим повторним виконанням пісні», – пише Береза.

«А буде щось типу: «Хто як обзивається, той так і називається», – пишуть у соціальній мережі.

«Та дозвольте ви російським вболівальникам кричати, що він не *****. Ми ж не проти», – жартують у соцмережах.

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...

Програма житлових контейнерів 2.0: У Берліні з'являться додаткові місця для біженців з України

четвер, 28 березень 2024, 20:14

У кількох районах Берліна планують збудувати 16 центрів для біженців на понад 6 тис. місць, а також найближчим часом додадуть 1 тис. місць у колишньому аеропорту Тегель. Про це повідомив мер міста Кай Вегнер, повідомляють Патріоти України з посиланням ...