Це не ноу-хау? Що означає перегляд обмежень певних прав людини в Україні

Україна надіслала в Раду Європи лист про тимчасовий частковий відступ від Конвенції про захист прав людини та основних свобод (ЄКПЛ) практично відразу після введення воєнного стану у 2022 році. Так роблять усі країни, які ведуть війну, передають Патріоти України.

А у квітні 2024-го уряд укотре уточнив перелік наявних обмежень і скоротив його. Ситуацію пояснив міністр юстиції Денис Малюська на своїй сторінці у Facebook 29 квітня.

Він наголосив: сповіщення про можливість обмежень певних прав – це частина наших міжнародних зобов'язань (подібні повідомлення надсилаються ще з 2015 року).

"Це не ноу-хау – так чинять усі країни, які ведуть війну (крім РФ, звісно, у них із правами людини завжди погано)", – написав глава Мін'юсту. Нещодавнє сповіщення, направлене до Ради Європи, актуалізувало інформацію та скоротило список можливих обмежень. Періодичний перегляд повідомлень є ще одним міжнародним зобов'язанням держави.

Малюська заявив, що "Україна у квітні не призупинила захист, а якраз навпаки – переглянула й забрала застереження щодо обмеження певного набору прав".

В Україні запропонували ввести податок на бездітність - зареєстровано законопроєкт

вівторок, 21 травень 2024, 10:38

Народний депутат Сергій Гривко від партії "Слуга народу" пропонує запровадити "демографічний збір". Про це йдеться у зареєстрованому законопроєкті № 11264 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо створення передум...

Оце так: Усика відсторонили від боксу після перемоги над Ф'юрі

вівторок, 21 травень 2024, 10:30

Абсолютний чемпіон світу в суперважкій вазі Олександр Усик (22-0, 14 КО) не зможе проводити тренування та поєдинки у найближчі півтора місяця. Нашого співвітчизника було відсторонено від боксу після бою з Тайсоном Ф'юрі (34-1-1, 24 КО), в якому він зав...