Це не зовсім правильне розуміння": Науковець пояснив, для чого потрібно вчити математику у школі

Навчання математиці у школі допомагає створювати мережі у мозку, які потім людина використовує для аналізу інформації та обрання оптимальних варіантів при вирішенні проблем. Натомість читання книжок, вивчення віршів або ж розгадування кросвордів не матиме такого впливу, передають Патріоти України.

На цьому зауважив лікар-невропатолог, доктор медичних наук Юрій Фломін в інтервʼю LB.ua. За його словами, для здоровʼя мозку також потрібна достатня аеробна фізична активність.

"Ви, мабуть, не раз у житті чули від людей: "А навіщо мені та математика, яку я вчив у школі? Ніколи ті синуси-тангенси мені не знадобилися". Це не зовсім правильне розуміння. Це навчання (пошук рішень, розв’язування задач) було потрібно, щоб створити мережі, які людина потім усе життя використовує для аналізу інформації, обрання оптимальних варіантів. Бо математика – найкращий спосіб розвинути навичку вирішувати проблеми. Це рішення неправильне – отже, спробував інакше і, зрештою, знайшов правильний варіант", – каже фахівець.

Він додає, що рівень освіти впливає на розвиток самого мозку. Чим він вище, тим краще для людини. Крім того, це допомагає бути більш обізнаним, свідомим та розуміти ризики.

Знак з неба? Блискавка вдарила у росіян біля "храму збройних сил РФ" (відео)

неділя, 28 липень 2024, 18:00

У неділю, 28 липня, у Підмосков'ї на площі перед головним храмом-"капищем" збройних сил армії окупантів блискавка влучила у кількох росіян, передають Патріоти України . За інформацією російських пропагандистських видань, на площі перед "капищем" армії...

Закрутять гайки всім? У Міноборони пояснили, які завдання будуть у військової поліції

неділя, 28 липень 2024, 17:43

Військова поліція працюватиме за схожими принципами з Військовою службою правопорядку (ВСП), але з розширеними повноваженнями. Про це розповів уповноважений Міноборони з питань військової поліції Ілля Костін, передають Патріоти України. Основні функції...