Це неймовірний прогрес! Вчені презентували невагомий акумулятор, який змінить наші гаджети й електромобілі

Сучасні акумулятори хоч і живлять нашу техніку, але зазвичай істотно додають їй ваги. Дослідники з Технологічного університету Чалмерса створили структурну батарею, яка може виправити цей недолік, передають Патріоти України.

Структурні акумулятори не можуть зберігати стільки ж енергії, як стандартні зараз літій-іонні акумулятори (як мінімум, поки що), але мають кілька характеристик, які роблять їх дуже привабливими для використання — особливо у транспортних засобах.

Головною відмінністю структурного акумулятора є те, що ця батарея вбудована в конструкцію техніки, в якій вона працює — ідеальним прикладом для цього є електромобілі. Стандартні батареї займають досить багато простору і додають чимало ваги, через що конструкторам потрібно продумувати їхнє розташування і враховувати їхню вагу під час створення машини.

Боротьба тривала 10 днів: Легендарний боксер-чемпіон помер після нападу епілепсії за кермом

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:22

Колишній чемпіон Великобританії та Європейського союзу з боксу Віллі Лімонд помер у віці 45 років, повідомив його син у соціальних мережах. З Лімондом, який виграв 42 зі своїх 48 боїв на професійному рингу з 1999 по 2023 рік, 6 квітня стався епілептичн...

У липні Україну накриють зливи та град: Синоптикиня дала довгостроковий прогноз і попередила про "сюрпризи"

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:47

Наприкінці квітня в Україні буде похолодання, можуть навіть вдарити заморозки вночі, а на початку червня пройдуть сильні дощі зі шквалами. Однак, за прогнозами погоди від наших фахівців, літо в Україні буде на 1-2 градуси теплішим за норму, і вже в дру...