"Це обвал фронту": Стефанчук заявив, що демобілізації 18-25 річних не буде

В Україні проводили мобілізацію обмежено придатних військовозобов’язаних віком від 18 до 25 років "через недосконалість законодавства". Тобто таких військових потрібно демобілізувати. Проте у Раді не планують розглядати це питання,, передають Патріоти України.

Про це заявив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук. Причому він сам назвав таких військовозобов’язаних "дітьми", але зауважив, що рішення про їхню демобілізацію було б "популістичним".

"Просто демобілізація – це обвал окремих ділянок українського фронту в супротиві Російській Федерації", – заявив він.

Спікер українського парламенту підкреслив: щоб демобілізувати цю категорію військових, "треба зрозуміти, хто прийде на їхнє місце". Стефанчук послався на велику кількість консультацій та обговорень цього питання з військовим керівництвом, але, судячи з його розповіді, відповідь на нього поки що не знайдено.

Блогер-киянин закликав у TikTok до насильницької зміни чинної влади, а далі щось пішло не так (фото)

п’ятниця, 11 жовтень 2024, 21:08

У Києві правоохоронці затримали проросійського блогера, якого підозрюють у закликах до насильницької зміни чинної влади в Україні. Про це в Telegram 11 жовтня поінформувала пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя, передають Патріоти України...

"Раптово" багатими зазвичай ставали мати чи дружина: Голова НАЗК оприлюднив список воєнкомів, що живуть на широку ногу

п’ятниця, 11 жовтень 2024, 20:54

Національне агентство з запобігання корупції (НАЗК) регулярно проводить перевірки декларацій, статків, зокрема, воєнкомів і членів ВЛК. Голова НАЗК Віктор Павлущик пригадав справи, які були найбільш резонансними, передають Патріоти України. «Наприклад,...