"Це пекло на землі": РІдні 24-річного захисника "Азовсталі" закликали врятувати українських воїнів

Рідні та друзі 24-річного воїна, який зараз тримає оборону на "Азовсталі" в заблокованому окупантами Маріуполі, закликали врятувати всіх наших захисників. На Олексія дуже чекають вдома – в його рідному Чернігові, передають Патріоти України.

Його мати сказала, що нікуди не поїде з міста, її не змусили це зробити навіть постійні обстріли з боку військ РФ та вмовляння сина. Про це йдеться в сюжеті Суспільного".7 травня Олексій з позивним "Карапуз" перестав виходити на зв'язок із рідними. А 13 травня бійцю виповнилося 24 роки.

Вісім із них воїн захищає Україну від ворога, він поїхав воювати на схід у 16 років, коли ще був студентом технікуму.18 березня військовий освідчився своїй дівчині, а вже наступного дня вони дистанційно одружилися. Віддтоді пара бачилася лише кілька разів по відеозв'язку.

"Коли я зараз аналізую 14-й і те, що зараз, то це зараз пекло. Я його не впізнала – це стояв переді мною 30-річний мужик", – сказала мати Олексія.

Його дружина наголосила, що лік часу йде вже не на дні, а на години. Кожну годину комусь із поранених бійців на "Азовсталі" стає все гірше, кожну годину хтось із них помирає. А ті, хто ще можуть це робити, встають та йдуть знову і знову давати відсіч окупантам.

Особлива небезпека? Вчені пояснили, як пестициди можуть впливати на розвиток хвороби Паркінсона

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:50

Науковці змогли пояснити, як саме довготривалий вплив пестицидів може збільшувати ризик виникнення хвороби Паркінсона, передають Патріоти України. У новому дослідженні, яке опублікували в науковому журналі Nature, вчені з Каліфорнії (США) намагалися з’...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...