"Це погано": Папа Франциск назвав расизмом добре ставлення до українських біженців у Європі

Папа Франциск вважає, що Європа ставиться краще до українських біженців, ніж до інших, побачивши у цьому расизм. Про це він розповів в інтерв’ю Rai, передають Патріоти України.

"Це правда. Біженців класифікують. Є перший клас, другий клас, колір шкіри, (якщо) вони з розвиненої країни (чи) з нерозвиненої. Ми расисти, ми расисти. І це погано", - висловився папа.Він додав, що зараз "на хресті люди з воюючих країн Африки, Близького Сходу, Латинської Америки, Азії".

Коментуючи мілітаризацію окремих держав, Папа сказав, що "розуміє їх", хоч і не виправдовує: "Тому що ми повинні захищати себе, тому що (це) каїністська модель війни. Ми живемо з цією диявольською моделлю вбивства один одного через бажання влади, безпеки та бажання інших речей".

"Проте я думаю про приховані війни, яких ніхто не бачить, які далеко від нас. Багато. Чому? Ми забули мову миру – ми забули її. Ми говоримо про мир. ООН зробила все можливе, проте не досягли успіху", - відповів Франциск.

До речі, сьогодні Ватикан за участю Франциска провів "хресну ходу" росіянки та українки всупереч закликам України цього не робити. Католицька церква вважає це "примиренням недругів", а критики назвали акцію "фарсом" і спробою примирити Понтія Пілата з Ісусом Христом.

Завдяки протестам українців: У Нью-Йорку скасували участь артистів балету з Росії у гала-концерті (фото)

субота, 20 квітень 2024, 12:44

У Нью-Йорку скасували участь артистів балету російського Маріїнського театру у гала-концерті, присвяченому 25-й річниці престижного балетного конкурсу Молодіжний гран-прі Америки, який мав відбутися 18 та 19 квітня. Про це повідомила посол України у СШ...

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...