Це пов'язано із росіянами: Клопотенко розповів, чому на паляниці є надріз

Телекулінар Євген Клопотенко на своїй сторінці в Інстаграм розповів, чому, на його думку, на традиційному українському хлібі – паляниці – є надріз. І пояснив, як це пов'язано із «сусідами» України, передають Патріоти України.

«Зараз вивчаю паляницю. Характерна ознака – ось цей надріз зверху. Це те, що робить паляницю паляницею. І я розумію, чому. Це вона типу регоче із сусідів, що не можуть вимовити її назву. Дарую вам цю думку», – написав Клопотенко.

Підписники Клопотенка в коментарях ділять своїми історіями про паляницю: «Моя бабця з Львівщини паляницею називала смажене тісто на пательні. Коли тісто залишалось після перижків вона його розкатувала з маслом і потім смажила як товстий великий млинець. Неймовірно смачно було з часником та сіллю», «Ой, я прям запах її уявила, кусаєш, а вона хрустить і кришиться на рукавички і кролячу шапку, йдеш щаслива додому і несеш півпаляниці. Спогади з дитинства», «І ціна була 28 копійок. Це сама висока ціна на хліб. Український і Арнаутка 16 копійок були. Білий кірпічик (цеглина) 20 копійок. Ідеш з магазину і обов‘язково цю «посмішку» підгризаєш», «Треба якусь зброю назвати Паляниця. Ото цирки будуть на новинах рашки. Ведучі собі язики зламають».

Зливав ворогу позиції ЗСУ: Настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави

четвер, 25 квітень 2024, 9:59

Настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП митрополита Арсенія, який поширював інформацію про розташування Сил оборони України, взяли під варту, передають Патріоти України. Дослівно: "За клопотанням прокурорів Донецької обласної прокуратури уродженцю Респуб...

"Секс веде до... тероризму": У Росії закликали боротися зі сферою інтимних послуг

четвер, 25 квітень 2024, 9:57

Член громадської ради при ГУ МВС РФ у Москві Юрій Шаркович стверджує, що понад 10% росіян зайняті у сфері інтимних послуг, передають Патріоти України. Як розповіли у Telegram-каналі SOTA, про це він заявив на форумі так званої «ліги безпечного інтернет...