“Це повторення гріха Каїна”: Голова УПЦ МП Онуфрій закликав Путіна припинити війну

Предстоятель УПЦ Московського патріархату Онуфрій звернувся до всіх вірян і громадян України із закликом молитися за український народ і армію. Відповідне звернення митрополита оприлюднене на сайті УПЦ МП, передають Патріоти України.

“Трапилася біда. На превеликий жаль Росія почала військові дії проти України і в цей доленосний час закликаю вас не впадати в паніку, бути мужніми і проявити любов до своєї Батьківщини і одне до одного. Закликаю вас, перш за все, до посиленої покаянної молитви за Україну, за наше військо і наш народ, прошу забути взаємні чвари і непорозуміння і об’єднатися любов’ю до Бога і нашої Батьківщини“,- заявив Онуфрій.

Митрополит зазначив, що в цей трагічний час церква висловлює особливу любов і підтримку нашим воїнам, які стоять на сторожі й оберігають та захищають нашу землю і наш народ.

Також він звернувся до президента країни-агресора Володимира Путіна з вимогою “негайно припинити братовбивчу війну”. За словами Онуфрія, війна між росіянами і українцями – це повторення гріха Каїна, який із заздрості вбив свого рідного брата.

“Така війна не має виправдання ні у Бога, ні у людей”, – сказав голова УПЦ МП. Додамо, що Путін у своєму зверненні про визнання «ЛНР» і «ДНР» заявив, що УПЦ МП нібито страждає в Україні від переслідування.

Українці ризикують втратити до 50% пенсії: У чому причина і що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 6:50

Українські пенсіонери ризикують втратити від 20% до 50% виплат за рішенням суду. Це можливо у разі наявності боргів, які пенсіонер не в змозі погасити іншим чином. Про це йдеться у роз'ясненні Міністерства юстиції, передають Патріоти України. "Заходами...

Цифри можуть стати неприємним "сюрпризом": Кому та коли можуть підвищити суми в платіжках за світло

неділя, 28 квітень 2024, 6:28

Невчасне подання показань лічильника електроенергії може призвести до підвищенних рахунків за світло через розрахунок за середньодобовим обсягом споживання. Важливо подавати показання своєчасно: за два дні до закінчення поточного календарного місяця та...