Це розриває серце: Світ вразили кадри з 5-річним хлопчиком з України на кордоні з Польщею

На кордоні з Польщею в пункті пропуску Медика помітили маленького хлопчика, який йшов сам фоні інших людей і плакав. Кадри з дитиною, яка змушена тікати з України через розв'язану Путіним війну, опублікували майже всі західні ЗМІ, передають Патріоти України.

На відео - наляканий і втомлений хлопчик років п'яти. Він тепло одягнений, а в руках тримає тільки пакет з іграшкою і щось солодке. Дитина рішуче йде вперед і плаче, потім зупиняється, дивиться спочатку під ноги, а потім перед собою. На цьому кадри обриваються. Невідомо, чи була ця дитина сама або десь поруч були його батьки.

Український нардеп Олексій Гончаренко, який поширив ролик у своєму Telegram-каналі, підкреслив, що земляки повинні знайти хоч якусь інформацію про хлопчика та його рідних.

Дитина вже стала і героєм малюнків. Грузинська художниця Ненсі Воланд зобразила його на постері. Хлопчик несе в пакеті "надію" на тлі жнив і зоряного неба в кольорах прапора України.

"Я зовсім не вміла малювати. Не знала, як вмістити все зло і печаль цієї війни в одне фото, але сьогодні вранці натрапила на відео цього малюка. Для скількох дітей не зняли відео, ми не знаємо, а в цей час вони будуть витрачати свої надії та мрії ось в таких парках", - написала у Facebook авторка.

Відео з українським хлопчиком опублікував у Twitter міськреспондент CNN Джош Кемпбелл. Як відреагували в Мережі:
  • "Він йшов попереду дорослих, тому не думайте, що він був один - але ці сцени все одно засмучують мене";
  • "Бідна дитина. Це розриває серце";
  • "Він виглядає таким втомленим, переляканим, шокованим. Щоразу, коли я бачу це, озираюся в пошуках його мами або дорослих, з якими він знаходиться, і не можу їх знайти... Всього кілька днів тому у цієї милої дитини був будинок і нормальне дитинство";
  • "Це мене спустошило, зламало".
  • "Покажіть це відео Байдену, коли він буде говорити про безпольотну зону. Це занадто".

Американський університет присвоїв коту за "видатні заслуги" докторський ступінь

неділя, 19 травень 2024, 10:00

Університет Вермонта присвоїв почесний ступінь "доктора" коту Максу, якого так люблять студенти. Про це у суботу, 18 травня, повідомляє видання Нuffpost. . Вказуэться, що кіт отримав ступінь за "полювання на мишей та популярність серед студентів". . ...

Е-кабінет військовозобов’язаного в Україні: Як його зареєструвати та чи замінить він похід до ТЦК

неділя, 19 травень 2024, 9:05

У суботу, 18 травня, в Україні почав почати працювати електронний кабінет військовозобов’язаного. Він є одним із нововведень, прописаних у нещодавно прийнятому законі про мобілізацію. Юрист компанії MORIS Ростислав Соботник розповів УП, як працюватиме ...