Це ще далеко не кінець: Кліматолог назвала причини аномальної спеки в Україні

Рекордна спека в Україні, яка спостерігається не тільки цього літа, але і в останні роки, викликана, зокрема, істотною зміною кліматичної системи. Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" сказала кліматолог Віра Балабух, повідомляють Патріоти України.

"Ми спостерігаємо протягом останніх днів, місяців і навіть років все частіше аномальні погодні умови. Все більше екстремумів. І це не випадковість, це тенденція. Ми спостерігаємо суттєву зміну кліматичної системи. Підвищується температура повітря, змінюється термічний режим, змінюється тривалість сезонів. На жаль, таких екстремальних температур у нас стає все більше. При цьому саме аномалій додаткових стає все більше", - сказала вона.

Балабух зазначила, що останні 5 років - найтепліші в Україні і взагалі на всій планеті. А 2020 рік був аномально теплим: такої спеки не спостерігалося останні 140 років. У минулому році 7 місяців були аномальними, з них 6 місяців була аномально висока температура.

"Але ми бачимо, що у нас не тільки високі аномалії температури, але і різка зміна погоди. Це пов'язано зі зміною атмосферної циркуляції", - зазначила Балабух. За її словами, завдяки тому, що у нас відбувається нерівномірне зміна температури, полярні широти стають теплими значно швидше, ніж помірні.

На Київщині 5 підлітків "запросили в гості" та зґвалтували малолітню дівчинку

субота, 20 квітень 2024, 18:15

У Київській області судили 5 підлітків через групове зґвалтування малолітньої дівчини. Серед підозрюваних - дорослий хлопець, студентка 1 курсу училища, яка має на утриманні дитину, учень 9 класу та дві учениці 8 і 9 класів. Про це йдеться у вироку Вас...

"Це сигнал, що надурили": Військовий-нардеп розніс позицію влади щодо демобілізації в Україні

субота, 20 квітень 2024, 17:30

Відсутність закону про демобілізацію демотивує українських військовослужбовців. Якщо влада встановить бодай якісь, але чіткі терміни для демобілізації, то це навпаки спрацює в плюс та додасть бойової наснаги Збройним силам України. Про це телеканалу "Е...