"Це складно": 23-річна танкістка і заступниця комроти розповіла про службу в ЗСУ

23-річна Вікторія Бірюк - військовослужбовиця 30-ї окремої механізованої бригади, заступниця командира роти з озброєння - нині воює на Бахмутському напрямку. Про свою службу дівчина розповіла Суспільне Донбас, передають Патріоти України.

За її словами, вона, зокрема, лагодить техніку. "Моя робота — з моєю спеціальністю — це підтримання техніки в бойовій готовності. Я дивлюся, щоб, по-перше, техніка правильно експлуатувалася. По-друге, щоб вона не виходила з ладу. Якщо щось трапляється, то я допомагаю, аби її відремонтували. Подаю заявки на запчастини, допомагаю, звісно що, методично", - розповіла Вікторія.

До її обов'язків також входить підготовка механіків. "Постійно треба проводити заняття з механіками, тому що якщо ти експлуатуєш техніку, то щось забувається. Або приходять нові — у них недостатньо якихось знань. Щоб вони не робили помилок, які призведуть до того, що техніка не буде працювати", - каже військова.

Вона також розповіла про армійський побут. "Це складно. В тебе немає окремої своєї кімнати. В тебе немає нормального ліжка, щоб ти там зручно собі спала. В тебе немає гарячої води — миєшся в холодній. Не можеш, елементарно, їсти те, що ти захочеш".

Дівчина каже, що "від макіяжу, коли ти поїдеш по пилюці, не буде нічого хорошого". "А зачіска? Ми ходимо по лісу і ніхто тут локони, нічого такого не робить. А форма: я отримувала більшого розміру, ніж мені потрібно, і потім вшивала її під себе так, щоб мені було зручно", — розповідає військова.

Частина українців мають можливість вийти на пенсію у 55 років: Хто саме та за яких умов

вівторок, 17 вересень 2024, 0:00

Українські жінки можуть вийти на пенсію в 55 років за наявності 30 років страхового стажу або роботи в шкідливих умовах. Також передбачені перехідні положення для жінок, народжених до квітня 1961 року, які можуть вийти на пенсію раніше 60 років, переда...

Маск анонсував висадку перших астронавтів на Марс уже 2028 року. Експерти оцінили амбітну заяву

понеділок, 16 вересень 2024, 23:29

Керівник американської компанії SpaceX, мільярдер та винахідник Ілон Маск уже багато років марить ідеєю про колонізацію Марса, де начебто збирається навіть особисто провести залишок свого життя. Амбітний підприємець анонсував висадку людей на Червону п...