Це смертний вирок: Лікар назвала головну небезпеку апаратів ШВЛ для хворих на коронавірус

В Україні пацієнти з коронавірусом, яких підключають до апарату штучної вентиляції легенів, практично не мають шансів на одужання. Про це в коментарі "Апострофу" заявила лікар-інфекціоніст Києво-Святошинської ЦРЛ Ольга Вознюк, передають Патріоти України.

За її словами, таких пацієнтів в Україні вводять в медикаментозний сон. "А ліжка, на яких вони лежать, без протипролежневих матраців, та й в лікарнях немає достатньої кількості персоналу догляду за такими пацієнтами", - зазначила вона.

За словами Вознюк, в інших державах виживають тільки 20% пацієнтів, яких підключали до ШВЛ. "Що вже говорити про Україну. У нашій лікарні важкі пацієнти, які вижили в реанімації, що не були інтубовані. Интубують тільки тих, хто зовсім не може дихати, але з них ніхто не вижив", - додала вона.

У свою чергу екс-глава СЕС України Святослав Протас заявив "Апострофу", що вкрай часто такі апарати можуть бути джерелами захворювань.

"ШВЛ дуже важко знезаражувати: там багато складних дрібних деталей. Це складна і довга процедура, тому через порушення правил знезараження апаратів, вони стають джерелом так званих ШВЛ асоційованих пневмоній і сепсисів, адже там накопичуються інші мікроорганізми, які характерні для внутрішньолікарняного середовища" , - сказав він.

"Закрий рота і йди звідси": На Львівщині працівники ТЦК зупинили автівку волонтера (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:54

Працівники одного з Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) потрапили у черговий скандал. Цього разу подія сталася у Львівській області. Про це повідомляє видання "Четверта студія", посилаючись на місцеві Telegram-кана...

Український футболіст потрапив у расистський скандал у Франції

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:43

Півзахисник Бордо Данило Ігнатенко запам’ятався скандалом у домашньому матчі 24-го туру французької Ліги 2, у якому його клуб переміг Дюнкерк з рахунком 2:0, передають Патріоти України. Як пише L’Equipe, у цьому поєдинку українець нібито обізвав футбол...