
У звичному меню росіян скоро з'являться борошняні черв'яки разом із добавками. Про це в бесіді з радіостанцією "Говорить Москва" заявила лікарка-дієтологиня Олена Соломатіна, передають Патріоти України.
Вона зазначила, що спочатку їх внесуть до харчування в низці інших країн. "В принципі вже вносять завуальовано, у вигляді порошку, додають вже в готову страву. Я думаю, до Росії це теж прийде поступово з добавками", – пояснила вона.
Медикиня уточнила, що в РФ використовують барвники на основі схожих істот, і ніхто про це не думає. "Думаю, додаватимуть у вигляді порошку в продукти харчування, а потім вживатимуть у чистому вигляді, і це буде альтернатива багатьом джерелам білка, які у виробництві трудомісткі. Швидше за все, у нас це все буде", – заявила Соломатіна.
Вона нагадала, що до появи в раціоні морепродуктів, зокрема, креветок і устриць росіяни раніше ставилися з побоюванням, але потім звикли. "Я думаю, що це справа часу, і наступне покоління, а може і це, буде абсолютно вільно хробаками харчуватися. Відраза більше на рівні ментальному, ніж фізіологічному", – зазначила дієтологиня. Вона також попередила про ризики виникнення алергії на черв'яків і закликала споживати цей продукт уважніше.
Територіальні центри комплектування можуть оголошувати в розшук військовозобов’язаних, які порушують правила військового обліку або ухиляються від мобілізаційних заходів. Зокрема, особи, оголошені ТЦК у розшук, можуть зіткнутися з низкою обмежень як в ...
За останні роки науковці зафіксували різке падіння когнітивних здібностей серед молоді. Все більше молодих людей стикаються з проблемами пам’яті, концентрації уваги та прийняття рішень. Експерти говорять про "епідемію інтелектуальної деградації", яка п...