Це справжня війна: Експерт пояснив, чому ЄС не визнає китайську CоronaVac, якою прищеплюють українців

За словами голови Національної експертної групи з інфекційного контролю, епідеміолога Андрія Александріна, китайська вакцина CоronaVac, якою масово прищеплюють людей в Україні, має бути визнана в країнах Європейського Союзу. Як нагадав він в ефірі каналу Україна 24, Всесвітня організація охорони здоров'я дає рекомендацію для екстреного використання, всі вакцини на ринку України мають такий дозвіл, зазначають Патріоти України.

"У тому, що в Євросоюз не пускають китайську вакцину, я бачу політичні або фармацевтичні війни, коли йде боротьба за ринок збуту. Особисто у мене зараз стоїть питання про те, що ВООЗ дає дозвіл, А країни ЄС його не виконують", - зазначив експерт.

Він нагадав, що члени ВООЗ зобов'язані виконувати або принаймні прислухатися до цих рекомендацій. "Я сподіваюся, що незабаром китайська вакцина, або CoviShield - а це AstraZeneca, тільки зроблена за ліцензією в Індії або Південній Кореї, - будуть визнані, в тому числі в країнах ЄС, і не буде цих політичних спекуляцій", - додав Александрін.

Депортації не буде? Одна з країн Європейського Союзу пообіцяла не висилати українців з недійсними паспортами

субота, 27 квітень 2024, 7:54

У Німеччині тимчасова посвідка на проживання для українців може бути отримана навіть без дійсного паспорта. Однак вона може бути видана лише за умови ідентифікації особи. Про це розповів представник Сенату Берліну у відповіді на запит DW, передають Пат...

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...