"Це сталося після того...": Дослідники Туринської плащаниці знайшли доказ розп'яття Ісуса Христа

Звернули увагу на руки: дослідники Туринської плащаниці знайшли доказ розп'яття Ісуса Христа

Аналіз відсутності великих пальців на Туринській плащаниці дозволяє припустити, що це дійсно була тканина, в яку був загорнутий Ісус Христос після розп'яття, передають Патріоти України.

Туринська плащаниця вже давно спричиняє суперечки, прихильники якої наполягають на тому, що бачать образ Христа, відбитий на тканині, водночас критики називають її середньовічною містифікацією.

У дослідженні, опублікованому в Journal of Cultural Heritage, руки на тканині були повторно проаналізовані у вищій роздільній здатності за допомогою "перетворення гістограми інтенсивності".

Це показало, що великий палець правої руки був у "неприродному" положенні, а це означає, що його відбиток майже повністю відсутній на плащаниці.

Розп'яття спричинило б пошкодження серединних нервів рук, що змусило б великі пальці зайняти це приховане положення, кажуть дослідники.

Це сталося після того, як штучний інтелект відтворив "обличчя Ісуса Христа" з плащаниці.

Критики стверджують, що художник 14-го століття міг виготовити "плащаницю Месії", використовуючи порошковий пігмент на скульптурі або живій моделі.

Ще 1908 року радіовуглецевий аналіз показав, що плащаниця походить від 1300-х років, тобто приблизно від того часу, коли починається її історія.

Але доктор Ліберато де Каро використав нову технологію, відому як ширококутне розсіювання рентгенівських променів, щоб стверджувати, що стародавня тканина дуже схожа на зразок зі знаменитої облоги Масади в 55-74 роках нашої ери.

Де Каро вказує на те, що в тканину вплетено багато пилкових зерен рослин, які походять з Близького Сходу, що відкидає ідею про те, що це європейська підробка.

Українці в Німеччині можуть втратити допомогу: Що варто знати

неділя, 1 вересень 2024, 13:15

В Німеччині допомогу з безробіття можуть отримати лише постійні резиденти. Нещодавні зміни вплинули на розмір виплат та умови їх отримання з метою покращення підтримки біженців у пошуках роботи та навчанні, а також ефективнішого використання фінансових...

Нові правила в дії: Хто зможе отримати відстрочку від мобілізації у вересні 2024 року

неділя, 1 вересень 2024, 12:22

Верховна Рада підтримала законопроєкт, згідно з яким відстрочка від мобілізації відтепер стала доступна для ще однієї категорії військовозобов'язаних. Розповідаємо, хто її може отримати, і хто втрачає право на таку відстрочку, передають Патріоти Україн...