Це точно здивує! Наскільки багатою була родина Маккалістерів з "Сам удома": Що кажуть економісти та творці стрічки

Аби з’ясували, чи була багатою родина Маккалістерів з відомого різдвяного фільму "Сам удома", New York Times звернулося до економістів та творців стрічки. Разом з експертами видання провело дослідження, передають Патріоти України.

Найкращою підказкою на шляху до відповіді став будинок родини. Саме про нього на початку фільму грабіжники Гаррі (Джо Пеші) та Марв (Деніел Стерн) говорили як про одну з можливих найкращих "здобичей" у своїй злодійській справі та визначили його головною ціллю.

Як з’ясувалося, будинок справді існує. Він розташований у одному з найдорожчих районів США за адресою Лінкольн-авеню, 671, у передмісті Чикаго. Будинок достатньо великий. У ньому Кевін та четверо його братів і сестер мали окремі кімнати. Також там були кімнати для гостей.


Економісти Федерального резервного банку Чикаго зазначили, що у 1990 році такий будинок був доступний лише для 1% родин, річний дохід яких становив 305 тисяч доларів. Якщо перераховувати цю суму на 2022 рік, то родина мала б заробляти за рік 665 тисяч доларів або 25 мільйонів гривень.

Також у фільмі видно, що вся родина носить гарний та дорогий на той час одяг, що також говорить про їхні статки. Вони замовили декілька фургонів-трансферів до аеропорту, що на той час також далеко не всі могли собі дозволити.

Проте суперечливим моментом у фільмі стала ситуація, коли мама Кевіна Кейт Маккалістер намагалася викупити у похилої жінки квитки з Парижа до США. Тоді вона запропонувала пасажирці прикраси, серед яких був годинник Rolex. На питання жінки, чи він оригінальний, головна героїня запитала "А ви як думаєте?". Після цього у глядачів з’явилися сумніви щодо статків Маккалістерів.

Хоча у фільмі не показано, ким працюють батьки Кевіна, припускається, що його мати була модельєркою, адже у їхньому підвалі зберігалося багато манекенів, а тато — бізнесменом. Проте видання зазначило, що "Сам удома" — це насамперед фільм не про гроші.

"Як на мене, фанати, які сперечаються про дохід батьків або вартість будинку, повинні просто насолоджуватися фільмом", — зауважила Єва Коулі, авторка декорацій фільму.

"Сам удома" — одна з улюблених стрічок багатьох людей у всьому світі, яку вони переглядають перед Різдвом та Новим роком. І хоча Маколей Калкін вже давно дорослий, його 8-річний Кевін Маккалістер кожен рік у сотнях тисяч осель лишається Сам удома.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...