"Це в мене були гайдамаки серед предків": Харківський боєць ММА заявив, що в Україні немає справжніх українців

Спортсмен розповів російським ЗМІ, як у нього на батьківщині нібито не дають спокійно розмовляти російською.

Олексій Олійник. Фото: соцмережі.

Український боєць змішаних єдиноборств (MMA) Олексій Олійник, який 5 років тому прийняв російське громадянство, вважає, що в Україні немає справжніх українців, передають Патріоти України.

"Частина України безліч років переходила з одного підданства в інше. Австро-Угорщина, Росія і так далі. Там крові перемішані. Які завгодно – але тільки не українські. А у мене на поколінь вісім усе проглядається вглиб, до гайдамаків. Висувають же мені щось люди, у яких тато угорець, а мама - україно-полька. Справжню українську мову не розуміють. А я говорю на чистій мовi Тараса Шевченка – а не на мовi ось цих самих", – зазначив Олійник в інтерв'ю "СЕ".

Спортсмен розповів російським ЗМІ, як у нього на батьківщині йдуть справи з російською мовою. "Будеш говорити по-російськи – хтось обуриться: "Ти охринiв тут балакати російською мовою, ця мова заборонена", – зізнався боєць.

Олійник народився і жив у Харкові. У листопаді 2014 року Олійник перед боєм у США проти американця Джареда Рошолта вийшов на зважування в майці із зображенням президента РФ Володимира Путіна. Нагадаємо, що Олійника жорстко побили в першому ж бою за Росію.

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...

За міліметр від смерті: У Львові вдалося врятувати захисника, у серці якого застряг уламок боєприпасу

субота, 20 квітень 2024, 9:59

У Львові лікарі дістали з серця військового півторасантиметровий уламок ворожого боєприпасу, передають Патріоти України. Як повідомляють у Національному реабілітаційному центрі "Незламні", пацієнтом кардіохірургів Лікарні Святого Пантелеймона та Інсти...