Це варто знати! Фахівець МОЗу назвав головну проблему українського магазинного хліба

Магазинний хліб, який їдять українці, може бути виготовлений за всіма технологіями, але не відповідати стандартам через уміст солі. Про це заявила керівниця експертної групи з питань профілактики неінфекційних захворювань та формування здорового способу життя Директорату громадського здоров'я та профілактики захворюваності Міністерства охорони здоров’я України Тетяна Скапа, передають Патріоти України.

Таку думку вона висловила під час національного діалогу «Трансформація продовольчих систем: український контекст», інформує Міністерства аграрної політики та продовольства України. Під час заходу обговорювали тему «Роль збалансованого харчування в сучасній продовольчій системі України».

«На поличках українських магазинів не можна знайти хліб, який відповідає стандартам 0,45 грама солі на 100 грамів хліба. Наразі стандарти перевищено в два рази та більше. Така ж сама історія із консервами, ковбасними виробами. На жаль, виробники з метою підвищення смакових якостей додають сіль, і через це ми не можемо відносити такі продукти до збалансованого харчування», – зазначила Тетяна Скапа.

Нафтова катастрофа в Росії набирає обертів! Видобуток обвалився до рівня часів пандемії

понеділок, 6 жовтень 2025, 10:49

У вересні 2025 року в Росії зафіксовано різке скорочення добового обсягу відвантаження нафти та нафтопродуктів через РЖД - показники впали до рівня червня 2020 року, коли пандемія COVID-19 паралізувала світову економіку, передають Патріоти України. Тод...

Підземне місто-фортеця, що витримає прямий ядерний удар: Як виглядає надсекретний бункер президентів США, де сотні людей можуть існувати роками, коли на Землі станеться Армагедон

понеділок, 6 жовтень 2025, 10:00

Захована глибоко під Скелястими горами, в Колорадо знаходиться надсекретна фортеця, спроєктована для захисту політичних та військових лідерів Сполучених Штатів Америки на випадок ядерної війни. Двері цього бункера були відкриті вдруге в історії для New...