Магазинний хліб, який їдять українці, може бути виготовлений за всіма технологіями, але не відповідати стандартам через уміст солі. Про це заявила керівниця експертної групи з питань профілактики неінфекційних захворювань та формування здорового способу життя Директорату громадського здоров'я та профілактики захворюваності Міністерства охорони здоров’я України Тетяна Скапа, передають Патріоти України.
Таку думку вона висловила під час національного діалогу «Трансформація продовольчих систем: український контекст», інформує Міністерства аграрної політики та продовольства України. Під час заходу обговорювали тему «Роль збалансованого харчування в сучасній продовольчій системі України».
«На поличках українських магазинів не можна знайти хліб, який відповідає стандартам 0,45 грама солі на 100 грамів хліба. Наразі стандарти перевищено в два рази та більше. Така ж сама історія із консервами, ковбасними виробами. На жаль, виробники з метою підвищення смакових якостей додають сіль, і через це ми не можемо відносити такі продукти до збалансованого харчування», – зазначила Тетяна Скапа.
Голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, який раніше пропонував підняти мінімальну пенсію до рівня не менше 40% від розміру заробітної плати, виступив з новою ініціативою - підняти виплати найме...
В Україні внутрішньо переміщені особи (ВПО) отримуватимуть державну підтримку на проживання завдяки рішенню уряду щодо чергового пролонгування відповідної програми до лютого 2026 року. Проте дехто може втратити відповідну допомогу через певні вимоги, п...