Це варто знати! Фахівець МОЗу назвав головну проблему українського магазинного хліба

Магазинний хліб, який їдять українці, може бути виготовлений за всіма технологіями, але не відповідати стандартам через уміст солі. Про це заявила керівниця експертної групи з питань профілактики неінфекційних захворювань та формування здорового способу життя Директорату громадського здоров'я та профілактики захворюваності Міністерства охорони здоров’я України Тетяна Скапа, передають Патріоти України.

Таку думку вона висловила під час національного діалогу «Трансформація продовольчих систем: український контекст», інформує Міністерства аграрної політики та продовольства України. Під час заходу обговорювали тему «Роль збалансованого харчування в сучасній продовольчій системі України».

«На поличках українських магазинів не можна знайти хліб, який відповідає стандартам 0,45 грама солі на 100 грамів хліба. Наразі стандарти перевищено в два рази та більше. Така ж сама історія із консервами, ковбасними виробами. На жаль, виробники з метою підвищення смакових якостей додають сіль, і через це ми не можемо відносити такі продукти до збалансованого харчування», – зазначила Тетяна Скапа.

Щоб не нарватися на проблеми: Що писати у призначенні платежу під час переказу грошей з картки на картку

субота, 7 червень 2025, 9:08

У 2025 році українці активно користуються картковими переказами, зокрема для фінансової допомоги рідним, повернення боргів або особистих переказів між своїми рахунками. Проте навіть звичайний переказ коштів може викликати підозри у банку або зацікавити...

Бережіться! Тихий сигнал у темряві - названо симптом раку, що з’являється лише вночі

субота, 7 червень 2025, 8:57

Рак залишається однією з найпоширеніших і найнебезпечніших хвороб у світі, і щороку вражає мільйони людей. Виявити його на ранній стадії – ключ до успішного лікування, передають Патріоти України. Деякі симптоми можуть бути ледь помітними або проявлятис...