Це варто знати! Фахівець МОЗу назвав головну проблему українського магазинного хліба

Магазинний хліб, який їдять українці, може бути виготовлений за всіма технологіями, але не відповідати стандартам через уміст солі. Про це заявила керівниця експертної групи з питань профілактики неінфекційних захворювань та формування здорового способу життя Директорату громадського здоров'я та профілактики захворюваності Міністерства охорони здоров’я України Тетяна Скапа, передають Патріоти України.

Таку думку вона висловила під час національного діалогу «Трансформація продовольчих систем: український контекст», інформує Міністерства аграрної політики та продовольства України. Під час заходу обговорювали тему «Роль збалансованого харчування в сучасній продовольчій системі України».

«На поличках українських магазинів не можна знайти хліб, який відповідає стандартам 0,45 грама солі на 100 грамів хліба. Наразі стандарти перевищено в два рази та більше. Така ж сама історія із консервами, ковбасними виробами. На жаль, виробники з метою підвищення смакових якостей додають сіль, і через це ми не можемо відносити такі продукти до збалансованого харчування», – зазначила Тетяна Скапа.

У США на волі опинилися агресивні інфіковані низкою захворювань мавпи: Чим це загрожує

середа, 29 жовтень 2025, 20:12

28 жовтня в американському штаті Міссісіпі внаслідок ДТП на волі опинилися агресивні мавпи, інфіковані низкою захворювань. Про це поінформував у Facebook департамент шерифа округу Джаспер, передають Патріоти України. "На трасі I59 поблизу позначки 117 ...

Радіти нічому? Якою буде мінімалка і як перерахують зарплати українцям

середа, 29 жовтень 2025, 18:48

Наступного року середня заробітна плата в Україні може збільшиться з 26 тис. до 30 тис. грн. Значно гірша ситуація - з мінімалкою. Її наступного року збільшать з 8000 до 8647 грн. І це менше, ніж необхідно для задоволення базових потреб, передають Пат...