Магазинний хліб, який їдять українці, може бути виготовлений за всіма технологіями, але не відповідати стандартам через уміст солі. Про це заявила керівниця експертної групи з питань профілактики неінфекційних захворювань та формування здорового способу життя Директорату громадського здоров'я та профілактики захворюваності Міністерства охорони здоров’я України Тетяна Скапа, передають Патріоти України.
Таку думку вона висловила під час національного діалогу «Трансформація продовольчих систем: український контекст», інформує Міністерства аграрної політики та продовольства України. Під час заходу обговорювали тему «Роль збалансованого харчування в сучасній продовольчій системі України».
«На поличках українських магазинів не можна знайти хліб, який відповідає стандартам 0,45 грама солі на 100 грамів хліба. Наразі стандарти перевищено в два рази та більше. Така ж сама історія із консервами, ковбасними виробами. На жаль, виробники з метою підвищення смакових якостей додають сіль, і через це ми не можемо відносити такі продукти до збалансованого харчування», – зазначила Тетяна Скапа.
Продукти в Україні дорожчають все стрімкіше, особливо це помітно на темпах зростання цін на сирі продукти харчування – за рік вони пришвидшилися до 22,2%. Це пояснюється поганою врожайністю торік та непогодою у квітні, коли формується новий врожай. Про...
Усі блакитноокі між собою родичі: Генетики з'ясували, коли серед карооких Homo sapiens з'явився індивідуум з небесними очами і що він не був ні рудим, ні блондином. Дослідники з Копенгагенського університету виявили, що всі люди з блакитними очима мают...