Це варто знати! Лікар розповів, чому втрата нюху при COVID-19 хороший знак (відео)

Втрата нюху при коронавірусі - дуже частий симптом, що лякає хворих. Але не все так погано, як здається. Виявилося, що якщо у вас пропав нюх, найвірогідніше COVID-19 пройде в легкій формі. Про це розповів лікар отоларинголог у сюжеті ТСН. Медик запевняє, що це непоганий знак, передають Патріоти України.

Доктор Юлія Дєєва пояснює, що вірус атакує рецептори в носі людини, що вловлюють запахи. Так йому легше пробитися в організм. Вірус пошкоджує їх і потім запахи потрапляють в ніс, а рецептори не помічають цього.

"Відповідно, в мозок немає сигналу, що є якийсь запах. Але проблема не з мозком, а з передавачем. Передавачі, як правило, теж нормальні. Нерви, по яких йде порушення, вони не уражені. Уражені тільки клітини рецептори, які сприймають цей подразник. Це як навушники, не включені в комп'ютер", - розповіла лікар.

До речі, медики запевняють, що зниклий при коронавірусі нюх, повернеться. Деяким знадобиться більше часу для відновлення, іншим - більше.

Наголошується, що при поверненні нюху вас можуть переслідувати нав'язливі запахи чогось одного. Не хвилюйтеся, це нормально й означає, що незабаром нюх повністю повернеться. Лікарі відзначають, що в світі ще не було випадку, коли після коронавірусу нюх не повернувся. Але таке було при ускладненні після грипу.

"Пацієнти, які потрапляють в лікарню, вони у важкому стані, ніж ті, що вдома. І у них так, щоб вони скаржилися саме на втрату нюху, це дуже рідко. А у тих, хто на амбулаторному, чомусь частіше буває, це так", — розповіла інфекціоніст Світлана Гук.

Лікарі просять пацієнтів не стимулювати ніс різкими запахами. Це тільки нашкодить. Можна обпалити слизову оболонку і відстрочити одужання.

Google позбавить деяких власників Android можливості розплачуватись за допомогою смартфона

четвер, 16 травень 2024, 6:30

Починаючи з наступного місяця компанія Google посилює мінімальні вимоги для роботи Google Wallet (Google Гаманець) на пристроях Android та Wear OS. Поки що сервіс підтримує смартфони зі встановленою Android 7.0 Nougat або свіжішими версіями. . Чому оп...

Найщедрішим був Коломойський: Позитив розкрив гонорар гурту Время и Стекло

четвер, 16 травень 2024, 6:15

Український співак Позитив (справжнє ім'я - Олексій Завгородній) назвав найбільший гонорар за час існування гурту Время и Стекло. Про це він розповів у шоу NABARІ. . За словами співака, найбільшу суму вони з Надею Дорофєєвою отримали за виступ для Іго...