Це варто знати! Прикмети на 9 жовтня: Що не можна робити на Іоанна Богослова і як уберегти сім'ю

9 жовтня церква шанує апостола Іоанна Богослова. Люди в цей день ходили до церкви і молилися святому. Вважається, що той, хто помолитися святому в цей день, буде щасливий у справах, передають Патріоти України.

У святого Іоанна Богослова просили про зцілення від хвороб, про вірну любов і про щастя материнства. 9 жовтня останній день, коли люди могли працювати в полях. Осінній збір врожаю - кульмінація сільськогосподарських робіт.

Всі заняття, пов'язані з фізичною працею, намагалися виконати в першій половині дня, а після влаштовували святкові застілля. Правда, вживати алкоголь і переїдати вважалося великим гріхом.

Що не можна робити 9 жовтня на Іоанна Богослова

Не можна 9 жовтня їсти часник і цибулю. Вважалося, що ці два овоча можуть спровокувати сновидіння за участю мертвих.Не можна 9 жовтня різати овочі та фрукти ножем. Люди вірили в те, що урожай може почорніти і згнити.

Не можна мити і підмітати підлогу на Іоанна Богослова, інакше можна позбутися не тільки від бруду, але і від здоров'я і достатку. Пліткарів і тих, хто буде лихословити в цей день, чекає довга і безпросвітна смуга невдач.

Не рекомендується міняти постільну білизну в ніч на 9 жовтня, особливо якщо є проблеми зі сном. Той, хто не послухається цієї заборони, будуть відвідувати кошмари або настане затяжна безсоння.

Прикмети на 9 жовтня

Сніг випав 9 жовтня, зима настане через 40 днів. Граки приготувалися до відльоту на південь – до снігопаду. Сильний листопад на Іоанна Богослова, скоро похолодає.

"Бавовна" наводить жах? Опитування показало, чого найбільше бояться росіяни

четвер, 25 квітень 2024, 7:25

У першому кварталі 2024 року головними страхами росіян стали диверсії та атаки безпілотників. Занепокоєння громадян також підкріплювалося постійними вибухами у Білгородській області, передають Патріоти України. Це випливає з національного індексу триво...

Удар по шпигунській мережі китайців: Байден підписав закон про заборону в США TikTok. Коли та за яких умов почне діяти

четвер, 25 квітень 2024, 7:15

Президент США Джо Байден у середу, 24 квітня, підписав законопроект, який може призвести до загальнонаціональної заборони TikTok, повідомляє CNN. Це положення було включено до законопроєкту про надання іноземної допомоги Україні, Ізраїлю й Тайваню. Вод...