Це варто знати! Що треба нести на цвинтар у поминальні дні і чи можна брати їжу і алкоголь

Через тиждень після найбільшого християнського свята Великодня починаються поминальні дні. Уцей час віряни відвідують своїх померлих близьких на кладовищі та вшановують їх.

Однак не всі знають, з чим саме потрібно приходити на цвинтар. Тому священник ПЦУ, настоятель храму Благовірних князів Бориса і Гліба у селі Романів Денис Клюковський розповів про основні поминальні традиції.

Зазвичай, коли люди беруть з собою на кладовище купу їжі, алкоголь та влаштовують застілля, вони вважають, що так заведено та не піддають сумнівам свої звички. Однак насправді традиція цих посиденьок прийшла до нас з язичництва, тому християнам бенкетувати на кладовищі не варто.

Вас може зацікавити:"Шаблонна" риторика: в ISW пояснили, що стоїть за заявами Путіна в день "інавгурації"

За словами священника, померлим від нас потрібна лише молитва, а тому накривати столи на могилах та їсти паски, крашанки та пити алкоголь не доречно. Краще не нести харчі на цвинтар, а роздати їх нужденним людям.

"Згідно з тим, як нас навчають святі отці, за померлих ми маємо давати милостиню", – каже Клюковський.

Якщо ви хочете принести щось на могилу до близьких, щоб вшанувати їх пам’ять, краще оберіть квіти. При чому важливо, щоб вони були живими, а не штучними.

По-перше, пластик шкодить навколишньому середовищу.

По-друге, за словами священника, люди, яких ми любили при їхньому житті продовжують жити у Бога, бо Господь є воскресіння життя

Оце так: Відому тенісистку звинувачують у крадіжці меблів і килимів з орендованої вілли

неділя, 19 травень 2024, 23:01

Колишню італійську тенісистку Камілу Джорджі, яка завершила кар'єру в травні цього року, звинувачують у крадіжці меблів і килимів з орендованої вілли у Флоренції. Про це повідомляє Corriere della Sera, передають Патріоти України. За інформацією видання...

"Тону в твоїх очах...": Коміки "Ліги сміху" пожартували про потопельників у Тисі і роздратували Гетманцева (відео)

неділя, 19 травень 2024, 21:45

Коміки «Ліги сміху» в останньому випуску пожартували про ухилянтів у Тисі і втрапили в скандал. Сценка викликала бурхливу реакцію в соцмережах, передають Патріоти України. У виступі команди «Фам Фаталь» комік робить дівчині комплімент, говорячи наступн...