Це вражає! На муміях древніх єгиптянок знайшли приховані татуювання (фото)

Археологи з Університету Міссурі в Сент-Луїсі за допомогою інфрачервоного сканера виявили на семи муміях єгиптянок з некрополя Дейр-ель-Медіна невидимі татуювання. Про це повідомляє Science News. Дослідження було представлено на щорічній зустрічі Американських шкіл східних досліджень в кінці листопада, передають Патріоти України.

Учені поки не можуть відповісти на питання, для чого єгиптяни наносили малюнки на тіла. Також не встановлено особи цих людей, проте відомо, що в Дейр-ель-Медіні жили ремісники, які будували і прикрашали гробниці в сусідніх Долині царів і Долині цариць. Оскільки татуювання були знайдені тільки у жіночих мумій, археологи припускають, що ці єгиптянки могли бути цілительками або жрицями.

Крім того, одна з жінок носила аж 30 малюнків, розосереджених по всьому тілу. Деякі з татуювань були хрестоподібними візерунками (зокрема, на руках), інші ж нагадували ієрогліфи - ймовірно, їх володарка була пов'язана з релігійною сферою.

Серед інших зображень - малюнок очі (символізує захист), рослина папірус, боги і тварини. В цілому дизайн татуювань і їх розташування варіювалися.

Лікарі запевняли, що все нормально: Сашко Лірник розповів, від чого помер Дмитро Капранов

четвер, 18 квітень 2024, 3:25

У літератора були проблеми із серцем, через що Дмитро часто скаржився на біль. Однак медики запевняли рідних і близьких письменника, що "все нормально". Український письменник Дмитро Капранов помер 16 квітня внаслідок проблем із серцем. Таку версію озв...

"У Левка Лук'яненка воно теж було": Ірина Фаріон зробила заяву про своє комуністичне минуле

середа, 17 квітень 2024, 23:29

Те, що Герой України Лук'яненко за свої гуманістичні переконання був жорстоко репресований Радянською владою, як і Миколо Руденко, скандальна політикіню не може поставити собі в паралель співпадінь. Ірина Фаріон в інтерв’ю «Українським новинам» розпові...