Це виявилось дуже важливим: Вчені розповіли, як швидкість ходи впливає на старіння організму

Те, з якою швидкістю ходить людина після 40 років задає темп її старінню. Люди, які ходять повільно, старіють швидше: на їхніх обличчях раніше з'являються глибокі зморшки, а мозок зменшується в розмірах, повідомляють Патріоти України із посиланням на JAMA Network Open.

Щоб оцінити загальний стан здоров'я, особливо у віці після 65 років, часто вимірюють швидкість ходи. Це гарний показник сили м'язів, функції легенів, балансу, сили хребта і зору. Старші люди рухаються повільно, бо є ризик деменції.

"Наше дослідження виявило, що повільна хода є сигналом певних проблем задовго до настання старості", — пояснив Террі Моффіт, професор з Королівського коледжу Лондона і Дюкського університету в США.

Люди, які ходять повільно, вже в 45 років мають більш виражені ознаки вікових змін: гірший стан легеневої тканини, зубів та імунної системи в порівнянні з тими, хто ходить швидко. Сканування мозку показало, що у повільніших людей в більшості випадків мозок має ознаки прискореного старіння.

Вчені вважають, що цей зв'язок формується ще в дитинстві. Вимірювання швидкості ходи в молодому віці може допомогти уникнути передчасного старіння. Зараз опрацьовують різні методи лікування - від низькокалорійних дієт до цукрознижуючих препаратів. Ті хто входить до групи ризику, зможуть змінювати свій спосіб життя, залишаючись молодими і здоровими, запевнили науковці.

Провину заперечував: На Волині педагога засудили на три роки через ухилення від мобілізації

субота, 20 квітень 2024, 8:23

У Волинській області до 3 років позбавлення волі засудили колишнього вчителя, який категорично відмовився від мобілізації та просив суд виправдати його. Про це йдеться у вироку Ківерцівського районного суду Волинської області, передають Патріоти Укра...

Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...