"Це вирішується": У ТЦК пояснили, як оновити дані зі статусом "у розшуку"

Військовозобовʼязані до 16 липня мають оновити свої облікові дані. Як це зробити, коли є статус "у розшуку", пояснив заступник начальника Черкаського обласного ТЦК та СП, підполковник Василь Фризюк у коментарі "Суспільному", передають Патріоти України.

Якщо у військовозобов'язаного є статус «у розшуку», це не потрібно сприймати «як вчинення якогось злочину». «Дехто думає, що якщо в розшуку – вже вважають злочинцями. Ні, це не так, бо перебувати в розшуку можна за багатьма підставами», – розповів Василь Фризюк. З його слів, підстав може бути декілька, тому питання краще вирішувати індивідуально, аби дізнатися, чому людина в розшуку.

«Це вирішується через територіальний центр комплектування в індивідуальному порядку. Наприклад, однією з підстав може бути якщо військовозобовʼязаному раніше вручали повістки у 2022 або 2023 роках. І він за цими повістками не з'являвся, то через це його подали в розшуку», – зауважив заступник начальника Черкаського обласного ТЦК та СП.

Страшна трагедія: У Чернівцях чотирирічна дівчинка випала з третього поверху

середа, 3 липень 2024, 21:20

У Чернівцях на вулиці Садовій маленька дівчинка випала з вікна третього поверху. Про це "Суспільному" повідомила речниця нацполіції Чернівецької області Кароліна Маришева, передають Патріоти України. . Поліція отримала повідомлення, що на вулиці Садов...

Відпочинок не вдався: Росіяни та білоруси потрапили у страшну ДТП у Туреччині: багато поранених (фото, відео)

середа, 3 липень 2024, 21:05

Автобус із російськими та білоруськими туристами потрапив у ДТП у турецькій провінції Анталія. Про це пише турецьке видання Cumhuriyet, передають Патріоти України. . «У дорожньо-транспортній пригоді, що сталася рано вранці в районі Манавгат в Анталії,...