Це вже стало реальністю: Метеоролог розповіла про страшні наслідки зміни клімату в Україні

У деяких країнах світу катастрофа через зміни клімату вже настає, в Україні вона відчувається через нестачу питної води в деяких регіонах. Про це розповіла в ефірі Апостроф Live на телеканалі Апостроф TV кліматолог, завідуюча відділом прикладної метеорології і кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух, передають Патріоти України.

За її словами, наслідки змін клімату відчувають у багатьох країнах світу. "Для деяких країн катастрофа настає вже сьогодні. Вони сьогодні мають справу з безпрецедентними ураганами, коли швидкість вітру досягає 320 км / ч .... Коли випадає півтори тонни опадів на квадратний метр, і це супроводжується таким вітром, хіба це не катастрофа?" - задає риторичне питання кліматолог.

Віра Балабух зауважила, що в Україні зміни клімату призводять до проблеми з водопостачанням. "Ми вперше зіткнулися з такою досить серйозною проблемою, коли не вистачає не просто питної води, а взагалі води не тільки на сході чи півдні України, але і в тих регіонах, де завжди води було достатньо. У тому ж Поліссі, на заході України. Це вже стало нашою реальністю", - підкреслила вона.

При цьому пані Балабух зазначила, що Україна не достатньо забезпечена питною водою, а через зміни клімату води стає все менше і менше.

"Уже зараз це досить серйозна проблема. Особливо це величезна проблема для східних областей України, де і до цього був великий дефіцит. Проблема полягає не тільки в тому, що не вистачає самої води, а змінюється якість цієї води. Вона стає дуже замінералізованою", - пояснила кліматолог.

Джерело: Апостроф

Жінка-"ніндзя" примудрилася майже рік прожити у вивісці на даху супермаркету

вівторок, 14 травень 2024, 12:53

Жінку-безхатька зі штату Мічиган, США, знайшли у вивісці на даху супермаркету Family Fare у Мідленді. Вона жила там близько року, і ніхто її не помічав. Про це пише Oddity Central, передають Патріоти України. 34-річну жінку, ім'я якої не називається, з...

"Коли фотографувала номери авто": Одеситка заявила, що її побив милицею працівник ТЦК

вівторок, 14 травень 2024, 12:43

Мешканка Одеси заявила, що її побив милицею чоловік у військовій формі, який назвався працівником ТЦК. Про це постраждала написала на своїй сторінці в Instagram, передають Патріоти України. Жінка розповіла, що вона та троє її друзів прибули до відділку...