"Це збочення": У Луцьку хлопці прийшли до школи в сукнях, розгорівся скандал - директору ліцею загрожує звільнення (фото)

У Луцьку розгорівся скандал на тлі флешмобу у школі №24, де учні переодягнулися в жіночий одяг до дня гендерної рівності. Відео хлопців набрало шаленої популярності у соціальній мережі TikTok. Водночас під час наради з міським головою цей випадок назвали "збоченням". Про це повідомляє інформаційне агентство "Конкурент".

Очільника міста Ігоря Поліщука "неприємно здивувала" така "акція" школярів та бездіяльність дирекції школи.

Превдягання хлопців він назвав збоченнями та додав, що якщо у Луцьку будуть повторні подібні випадки, то договори з директором відповідних освітніх закладів розриватимуть.

"Коли особи чоловічої статі одягають жіночий одяг – це збочення. Якщо ще таке буде, то будемо розривати договори з директором. А ці піжамні вечірки, коли учні приходять в школу в піжамах, це що таке? Якби я так прийшов у школу, то мене б одразу викинули звідти", – заявив Поліщук.

Очільник департаменту освіти Віталій Бондар розповів. що відео вирвали з контексту. Тоді у школі №24 проходив день гендерної рівності, в межах якого діти підтримували одне одного. "Це йде з Європи, тоді був день гендерної рівності й відео вирвали з загального контексту, а дирекція це не проконтролювала", – зазначив пан Бондар.

Згодом Луцький голова додав, що у нашому місті такого бути не повинно, адже це не наші цінності, ба Луцьк – це християнське місто. Нагадаємо, у Луцьку хлопці прийшли в ліцей у сукнях, а дівчата – у костюмах в день гендерної рівності.Таку ідею підтримали і вчителі, і працівники школи.

Чи можна жінкам приходити до церкви в штанах: У ПЦУ дали відповідь

четвер, 25 квітень 2024, 16:30

До храму жінки можуть заходити у штанах. Подібних заборон насправді не існує, повідомили в Православній Церкві України, передають Патріоти України. "Немає в нашій Церкві такої заборони. Та й в інших Православних Церквах світу (окрім МП, очевидно) подіб...

Литва може допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку: Міністр виступив із заявою

четвер, 25 квітень 2024, 16:22

Литва може сприяти Україні в поверненні чоловіків призовного віку. Однак спершу варто дочекатися, як цю процедуру реалізовуватимуть у Польщі. Про це заявив міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас, передають Патріоти України. Очільник литовського оборонн...