"Це здалося мені очевидним": У Британії пенсіонерка взяла кредит, щоб купити будинок для біженців з України

ританська пенсіонерка Джені Пенн-Барвелл взяла іпотечний кредит на купівлю будинку для сім'ї українських біженців з Київщини. Про це пише BBC, передають Патріоти України.

Зазначається, що пенсіонерка з Істлі після повномасштабного російського вторгнення прийняла у себе українську сім'ю за схемою розміщення переміщених внаслідок війни біженців з України. Матір Оксана та її двоє доньок Олена та Яра раніше жили на півночі Київщини, батько сімейства вступив до армії, а жінка з дітьми виїхала з України у 2022 році, щоб убезпечити їх.

Сім'я прожила у будинку жінки півтора року, втім Джені вирішила, що їм буде комфортніше жити самостійно, тому взяла іпотечний кредит на купівлю будинку, який тепер здає в оренду Оксані.

"Річ не у тім, що нам було занадто тісно, ми сварилися чи щось таке, абсолютно ні, але я розуміла, що їм потрібен власний дім. Мабуть, це здалося мені очевидним, бо їм більше не було де взяти житло в оренду, і я подумала, що якщо я можу щось зробити, то я маю це зробити - я могла, тож я зробила. Я не дуже багата жінка, зовсім ні, я маю пенсію від NHS (Британська національна служба охорони здоров'я. - ред.), але знаєте, якщо вам нічого не потрібно, чому б не зробити щось корисне?", - розповідає жінка.

Оксана з доньками живе в новому будинку вже пів року. Вона каже, що після того, як отримала ключі, відчула, що може нарешті перестати тікати.

"Це чудово, у мене було відчуття, що я бігла, бігла, бігла і нарешті зупинилася. Я просто розслабляюся і дозволяю їм (дочкам) робити, що хочуть, і здійснювати свої мрії. Я намагаюся працювати якомога більше, намагаюся брати більше годин і намагаюся бути корисною", - вказує вона.


Чоловіки мають отримати "мітку" у військовому квитку: Що таке штрихкод і чому без нього будуть проблеми

четвер, 16 травень 2024, 16:56

В Україні триває воєнний стан і загальна мобілізація. Нині українські військкомати готуються перейти до єдиної електронної бази – кожному чоловікові віком 18-60 років присвоять електронний код. ТСН.ua поясняє, навіщо цей код потрібен. VIN-код — це іден...

В Одесі люди в формі виволокли чоловіка з автобуса: У ТЦК заявили, що розбираються

четвер, 16 травень 2024, 16:50

У мережі з'явилося відео, як в Одесі люди у військовій формі силоміць виволокли чоловіка з автобуса. У ТЦК заявили, що з відеозапису неможливо встановити причину конфлікту і тому почали службову перевірку. Дослівно ТЦК: "Стосовно інциденту, який стався...