"Це ж наш Петруша": Жителі Куп'янська впізнали пітона, якого українські військові врятували з танка окупантів (відео)

Врятованого бійцем ЗСУ плазуна назвали "Куп'янськом". Зазначають, що він може бути Петрушею, який жив на Харківщині у готельно-ресторанному комплексі "Камелот". Адміністраторка готелю Валентина Литвинова дізналась про інцидент зі ЗМІ. Каже, що плазун був підопічним у готелі, який наразі зруйнований внаслідок обстрілів, передають Патріоти України.

Жінка розповіла, що адміністратори та покоївки "Камелота" доглядали за пітоном, він жив у тераріумі в холі готелю, там був обігрів та хороші умови. Плазуна звуть Петя, доглядачі лагідно називали його Петрушею.

Варто зазначити, що його привезли у готель, коли він був ще зовсім маленьким, а зараз Петі майже 20 років. Адміністраторка готелю каже, що Петя – це єдиний пітон на весь Куп'янськ, тому, ймовірніше за все, саме його і викрали окупанти. "Ми такі раді були, що йому вдалося вижити", – каже Литвинова.

Після деокупації жінка виїхала з Куп'янська, тож про долю пітона Петі нічого не знала. Однак тепер вона хоче навідати колишнього підопічного. Жінка висловила щиру вдячність військовому Богдану за порятунок пітона й Дмитру Шабанову за піклування про Петю.

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...

В Ірані репера Томаджу Салехі, який підтримує Україну, засудили до смертної кари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:40

Влада Ірану, яка раніше засудила до смертної кари українського ведучого, винесла смертний вирок реперу Томаджу Салехі. Покарання виконавець отримав через участь в антиурядових протестах 2022-2023 років. Як пише Reuters, репера визнали винним у "поширен...