"Це, звичайно, не тому, що вони погані...": Нардеп розповів, як роботодавці ховають працівників від ТЦК

Роботодавці в Україні намагаються якомога довше не розкривати інформацію про своїх працівників, щоби втримати їх на роботі. Про це розповів голова економічного комітету Дмитро Наталуха, передають Патріоти України.

«Будь-які роботодавці насправді намагаються відтермінувати розкриття інформації про склад своїх працівників настільки, наскільки це можливо. Не тому що роботодавці погані, а тому що вони потім просто не зможуть втримати своїх же працевлаштованих людей. Якщо працівники розуміють, що дані про них є в ТЦК, і що 50-відсоткова квота на бронь вже майже використана, то були непоодинокі випадки, коли вони просто звільнялися», – зазначив нардеп.

Наталуха розповів, що у компаніях йде постійне скорочення штату, адже люди, які не входять у 50% заброньованих, починають звільнятись, після чого квота 50% військовозобов’язаних буде формуватися вже з тих, хто залишився.

«А коли ти набираєш нових людей, то у них пріоритетне питання – це навіть не заробітна плата, а гарантія броні», – наголосив депутат. Він додав, що працівник, коли чує, що бронювання роботодавець йому зробити не може, йде шукати іншу компанію.

Джерело: Главком

"Тону в твоїх очах...": Коміки "Ліги сміху" пожартували про потопельників у Тисі і роздратували Гетманцева (відео)

неділя, 19 травень 2024, 21:45

Коміки «Ліги сміху» в останньому випуску пожартували про ухилянтів у Тисі і втрапили в скандал. Сценка викликала бурхливу реакцію в соцмережах, передають Патріоти України. У виступі команди «Фам Фаталь» комік робить дівчині комплімент, говорячи наступн...

Звірство достойне рашистів: У Чехії українець зв'язав ексдружину, засунув в жінку петарду і підірвав

неділя, 19 травень 2024, 21:38

У Чехії українець підірвав петарду у піхві своєї колишньої дружини. Прокуратура висунула звинувачення у замаху на вбивство і вимагає дуже суворого покарання. . Інцидент стався у місті Пльзень. За даними слідства, 36-річний громадянин України Олександр...