Цей древній народ мав високий рівень життя: Вчені виявили розкішні поселення цивілізації майя (фото)

Вчені з Девідсон-коледжу (Північна Кароліна) за допомогою лазерів виявили свідчення існування складної цивілізації, які майя залишили на півночі півострова Юкатан. Про це пише тематичне видання Livescience, передають Патріоти України.

Лазерне дослідження показало, що в горбистому районі Пуук стародавні майя побудували фантастичні споруди, в тому числі штучні водойми, понад 1200 печей, кілька терас для сільського господарства і майже 8000 платформ, на яких будувалися будинки.

"Здається, це був дуже успішний район, тому що у нас є всі ці кам'яні будинки... У людей був доступ до того, що їм було потрібно", - пояснив дослідник Вільям Рінгл, почесний професор антропології в Девідсон-коледжі в Північній Кароліні.

Більш того, як розповідають фахівці, майя в горбистому районі примудрилися побудувати чотири великих акрополя (700 р. до н.е.) і громадські центри. Вчені знали про зазначені древні поселення майя з 1840-х років, але всебічне обстеження було проведено тільки зараз. За даними журналістів, лазери з борта літака пропускали крізь землю, після чого створювалася тривимірна карта місцевості по відбитим від твердої поверхні сигналам.

Суд "заробіток" не схвалив: На Донеччині чоловіка та жінку покарали через секс

вівторок, 23 квітень 2024, 22:15

У Донецькій області судили чоловіка та жінку, які від 2021 до 2023 року знімали пікантні відео та продавали їх у Мережі. Про це йдеться у вироку Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області, передають Патріоти України. За даними суду, уродже...

Суд виправдав чоловіка за водіння в нетверезому стані: Що сталося

вівторок, 23 квітень 2024, 20:50

Суд у Бельгії виправдав чоловіка, якого звинувачували у водінні в нетверезому стані – у його крові виявили алкоголь, однак бельгієць його не вживав. Річ у тім, що організм чоловіка сам виробляє спиртовмісні сполуки. Про це розповідає The Guardian, пере...