Цей рік може стати найспекотнішим за всю історію спостережень, - кліматична служба ЄС

Цей рік може стати найспекотнішим з 1940 року. Зміна клімату у поєднанні з погодними катаклізмами, які нагрівають поверхневі води у східній та центральній частині Тихого океану, сприяли останнім рекордним температурам, передають Патріоти України.

Про це повідомила Служба зі зміни клімату Євросоюзу "Коперник", передає Reuters. Зокрема, результати дослідження служби, засновані на даних, починаючи з 1940 року, показали, що середня глобальна температура в січні-вересні була на 0,52 градуса Цельсія вищою, ніж в середньому за базисний період 1991-2020 років.

"Особливу тривогу викликає те, що Ель-Ніньо (кліматичне явище, що викликає сильну спеку - ред.) все ще розвивається, і тому ми можемо очікувати, що рекордні температури триватимуть ще кілька місяців, що матиме каскадний вплив на навколишнє середовище і людство", - сказав генсекретар Всесвітньої Метеорологічної Організації Петтері Таалас.

Раніше, за даними "Коперника", 2020 і 2016 роки були найспекотнішими роками за всю історію спостережень.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...