Церемонія нагородження пройде в Каневі: В Україні оголосили лауреатів Шевченківської премії-2021

9 березня, в день народження класика української літератури Тараса Шевченка, комітет Національної премії України імені Тараса Шевченка оголосив лауреатів 2021 року. Урочиста церемонія нагородження відбудеться в Каневі вже у травні, передають Патріоти України.

У категорії "Література" нагорода дісталася Оксані Луцишиній та її книзі "Іван і Феба". Події роману розгортаються в останні роки радянської влади та в перші роки незалежності України.

В області "Публіцистика та журналістика" з книгою "В ізоляції" переміг журналіст Станіслав Асєєв. Це історія про перебування Асєєва в полоні в окупованому Донецьку протягом 28 місяців.

У номінації "Кіномистецтво" переміг фільм "Атлантида" Валентина Васяновича. Сюжет картини розповідає про про життя на Донбасі після перемоги України у війні з Росією та повернення окупованих територій.

У категорії "Візуальне мистецтво" премія дісталася відеопроекції та фотоінсталяції "Випробування смертю" Бориса Михайлова.

Лауреатом в категорії "Музичне мистецтво" стало музичне агентство "Ухо" з циклом "Архітектура голосу". У проекті взяли участь Олександра Андрусик, Євген Шімальській та Катерина Сула.

Вистава Verba за мотивами драми-феєрії Лесі Українки "Лісова пісня" Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка перемогла в номінації "Театральне мистецтво".

Шокуюча цифра: Скільки в Україні зниклих безвісти

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:57

Наразі в Україні зниклими безвісти є понад 50 тис. людей. До повномасштабного вторгнення Росії ця цифра була в чотири рази меншою. Про це повідомив заступник голови Нацполіції України Андрій Нєбитов. передають Патріоти України. За його словами, до поча...

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...