Ці культові іграшки СРСР були нахабно вкрадені у Заходу! Спливли викриваючі фото

Деякі іграшки з СРСР, про які багато ностальгічно зітхають, згадуючи дитинство, насправді були придумані на "загниваючому заході". Навіть культові "Ну постривай!" від "Електроніки", де вовк ловить яйця, нахабно сплагіатили радянські "розробники". Викриваючі фото з'явилися у знаменитого блогера Максима Мировича, зазначають Патріоти України.

"За рулем", 1977 - вона ж "U Drive it", 1974

Принцип гри такий - диск з дорогами і мостами обертається за допомогою електромоторчика, а під диском знаходиться планка, керована кермом. До планки перемагнічується автомобільчик, і коли диск починає обертатися - машинкою можна управляти.

Ця радянська гра, яку любили хлопчаки, майже один в один скопійована з "U Drive it", що випустили трьома роками раніше.

"Синій пістолет" 1988, і "Tracer Gun", 1966

Такий пістолет знайомий багатьом, дитинство яких припало на кінець 80-х - початок 90-х. Всередині пістолета була пружина, яка при натисканні на курок "випльовувала" пластикові диски, що заряджалися в обойму збоку.

Цей модний радянський пістолет був повністю скопійований з "Tracer Gun", що вийшов на честь серіалу "Стар Трек" 20-ма роками раніше.

Трактор "Петрушка", 1984 і "Tonka Tractor", 1967

Улюблену іграшку для пісочниці трактор "Петрушка" 1988 року успішно здерли з "Tonka Tractor" кінця 60-х років. В іграшках збігається навіть кількість деталей, дизайн коліс, сидіння, радіаторів...

"Жонглер", 1986 - він же "Tomy Waterful ring-toss", 1976

Ця захоплююча іграшка з однією кнопкою і водою всередині працювала за принципом насоса. Натискаючи її з різною силою, можна було регулювати потоки води і підкидати плаваючі всередині колечка. Метою гри було нанизати якомога більше кілець на два вертикальних штирі. "Жонглер" був скопійований західного аналога, що з'явився десятиліттям раніше.

"Водиг "1989 і "Tommy Aqua Action" 1983

Ще одна "водна" іграшка, яку радянські винахідники представили шістьма роками пізніше після західних.

Настільний баскетбол

Радянська настільна гра, що має закордонний прототип. Ігри трохи відрізняються дизайном, але принцип абсолютно однаковий.

"Морський бій", 1974 зідраний з "Sea Devil", 1970

Улюблений усіма "Морський бій" - практично точна копія" Sea Devil", що вийшов чотирма роками раніше.

"Ну, погоди!", 1984, "Nintendo EGG", 1980

Кишенькові ігри "Електроніка" були останнім писком моди в пізньому СРСР. Культова гра про вовка, що ловить яйця, була дочиста злизана з гри від Nintendo під назвою "EGG".

"Тайны океана", 1987 і "Octopus", 1981

Те ж саме розробники проробили і з грою "Тайны океана" тієї ж "Електроніки".

Сонця можна не чекати? Синоптик засмутив прогнозом погоди в Україні на березень

вівторок, 19 березень 2024, 6:58

В Україні внаслідок переміщення на її територію атмосферних фронтів та під впливом висотного циклону очікується період нестійкої та вологої погоди. Практично щодня спостерігатимуться дощі, у північних та західних областях часом мокрий сніг, передають П...

Втік зі зборів: Стало відомо, що сталося зі "всесвітньо відомим українським тренером", який відмовився повертатися в Україну

вівторок, 19 березень 2024, 6:45

Тренер "Чорноморець" Ігор Касьяненко, який відповідав у одеському клубі за фізичну підготовку, знайшов собі роботу у США. 14 березня стало відомо, що 36-річний уродженець Луганська втік перед поверненням команди з підготовчих зборів у Туреччині у лютом...