"Ці речі треба вже якось припиняти": Верещук обурилася "голим" виступом "Хамерманів", музиканти відповіли

На відео з концерту гурту "Хамерман знищує віруси", який відбувся на гірськолижному курорті Драгобрат на Закарпатті обурено відреагувала віцепрем’єр-міністерка Ірина Верещук, яка вважає, що під час війни це “треба припиняти”. Музиканти нагадали членкині уряду про необхідність керуватися законодавчою базою. У своєму дописі в Telegram-каналі міністерка звернулася до керівників закладів та місцевої влади, передають Патріоти України.

“Ці речі треба вже якось припиняти. Не вірю, що керівники закладів не мають інших способів заробляти, окрім як дозволяти проводити сумнівно-провокативні заходи. Не вірю, що місцева влада нічого не може зробити, щоб таких речей не відбувалось”, — написала вона.

У своєму дописі віцепрем’єр-міністерка апелювала до “людської солідарності”, яка має стримувати від “аморальних”, на її думку, концертів під час війни. “Певні речі під час війни робити не можна. Просто не можна і все. Тут я не про закон, а про якусь людську солідарність. Не має бути так, що в межах одного соціуму одні ходять на штурми, а інші танцюють голими. Та ще й хизуються в соцмережах, хто крутіше морально опускається”, — зазначила вона.

У коментарі hromadske учасник гурту “Хамерман Знищує Віруси” Альберт Цукренко нагадав Ірині Верещук, що “посадовець має керуватися тільки законодавчою базою”. “Якщо щось не заборонено, отже, воно дозволене”, - вважає музикант.

При цьому він зауважив, що спокійно ставиться до такої реакції на виступи гурту, додавши, що людям варто усвідомити: не все на світі має їм подобатися. Водночас Цукренко порадив посадовиці обережніше висловлювати свої думки. “Слово посадовця у медійному плані значить більше, тож треба бути обережними в артикулюванні власної думки на загал. Тенденція ранжувати явища культури за критерієм того, що можна під час війни, — це небезпечно”, — зазначив він.

Частина українців мають можливість вийти на пенсію у 55 років: Хто саме та за яких умов

вівторок, 17 вересень 2024, 0:00

Українські жінки можуть вийти на пенсію в 55 років за наявності 30 років страхового стажу або роботи в шкідливих умовах. Також передбачені перехідні положення для жінок, народжених до квітня 1961 року, які можуть вийти на пенсію раніше 60 років, переда...

Маск анонсував висадку перших астронавтів на Марс уже 2028 року. Експерти оцінили амбітну заяву

понеділок, 16 вересень 2024, 23:29

Керівник американської компанії SpaceX, мільярдер та винахідник Ілон Маск уже багато років марить ідеєю про колонізацію Марса, де начебто збирається навіть особисто провести залишок свого життя. Амбітний підприємець анонсував висадку людей на Червону п...