Цій кровожерливій нації просто подобається вбивати людей: Актор "Дизель Шоу" відверто висловився про росіян

"Дизель Шоу" – українське гумористичне телешоу, де знімалися актори з країн, які стали союзниками у війні проти України. Серед них – коміки з Росії Сергій Писаренко та Євген Нікішин, а також Дмитро Танкович, Євген Сморигін та Маруся Грицук родом із Білорусі. Після 24 лютого їхня участь у "Дизель Шоу" опинилася під питанням. Художній керівник та актор програми Єгор Крутоголов розповів, як проявили себе колеги та як змінилося його особисте ставлення до росіян та білорусів, передають Патріоти України.

"Складна ситуація для нашого інтернаціонального колективу. Як він збереться, у якому складі і коли – серйозні питання, на які у мене поки що немає відповідей, – розповів Крутоголов в інтерв'ю "Зірковому шляху". – Сергій Писаренко та Євген Нікішин ніколи не поділяли путінських ідей. У них не було цієї риторики, вони не вважали українців нацистами. Вони нормальні пацани, з якими ми дружимо років 15-20, і ніколи у них не було якихось імперських поглядів на Україну. Вони майже наші. Сергій сказав, що залишиться в Україні, і як був актором "Дизель Шоу", так і продовжить. Мені дуже приємно, але подивимося, чи ми готові до цього. Поки що не готові".

Євген Нікішин зараз перебуває в Росії разом зі своєю родиною, і керівник проекту вважає, що він там залишиться. "Думаю, що йому теж по-своєму складно", - зазначив він.

Сергій Писаренко та Євген Нікішин

При цьому Єгор Крутоголов більше не створює ілюзій щодо "хороших росіян" і не знімає з них відповідальності за війну в Україні. "Чому Путін так довго при владі? Тому що він дає те, що хоче народ. І те, що він досі при владі і веде агресивну війну, означає, що цього теж хоче його народ. Я не бачив там багато людей на пікетах. Так, стрьомно це робити, але у нас війна, нам ще страшніше. Я бачу інтелігенцію, яка висловлюється проти війни, але загалом цій нації подобається вбивати інших людей. Тому більше ілюзій щодо російської нації в мене немає, - заявив актор. - Я сподівався на культуру, на ту кількість великих письменників, акторів, режисерів, яких я читав, дивився і поважав... Але вона не спрацювала... Вона не вберегла цю націю від нападу на своїх сусідів. Я тепер не вірю, що це народ-брат тому що брати так не роблять. Я тепер вірю, що це кровожерлива безвірна нація, яка хоче знищити нашу національну ідентичність, наш народ, нашу історію перекреслити і забрати собі. Тільки зараз ми розуміємо, яке це зло. Так, я вважаю, що суспільство російське винне в тому, що дозволило такій людині бути при владі і робити те, що їй заманеться. Попри те, що говорив світ, що говорили ми, їхні родичі стільки років. Вони не вірили нам і не вірять. Ну що ж, тоді нам нічого не залишається, як воювати з ними".

Дмитро Танкович та Євген Сморигін

Щодо білоруського народу Крутоголов не має такої радикальної позиції. "У нас троє білорусів: Танкович, Сморигін та Маруся Грицук. Маруся в Білорусі, там залишається, і на даний момент не бачу можливості, як нам співпрацювати. А щодо Танковича та Сморигіна – вони вже українці. Вони вже 15 років в Україні, - каже творець "Дизель Шоу". - Щодо білоруського народу - думаю, що у них немає такої ретрансляції російської пропаганди, їм не так мозок зашорили. Невтручання на даний момент білоруської армії… я сподіваюся, так і залишиться. Так, через їхні кордони на нас пішли російські війська. Але білоруський народ до цього навряд чи має якесь відношення, це стосунки саме правителів".

Наразі двоє братів Єгора Крутоголова служать в армії: один воює під Миколаєвом, другий перебуває під Львовом. Сам він займається волонтерством – купує та ремонтує автомобілі для армії. Робити прогнози щодо того, як довго триватиме війна, актор не береться.

"У цієї війни немає мети. Вони керуються тим, що хохли ох*їли, їх треба приструнити. Це що, привід для війни? У Путіна це якась особиста заноза в серці чи в ж*пі. Видно, що це дуже особисто для нього. І весь цей цирк пропаганди для його народу зроблений. Вони клюють на це, хавають. Тому вони одне одного варті. Тому нехай всі йдуть за російським кораблем", - підсумував він.

Молитовний сніданок в Ужгороді завершився скандалом

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:17

26 квітня в Ужгороді відбувся молитовний сніданок з представниками різних релігійних конфесій, органів державної влади, військовим та громадськими діячами. Не оминули організатори заходу і представників Московської церкви. Це й стало причиною скандалу,...

Одну людину діставали прямо з-під коліс: Голова райдержадміністрації влетів у натовп людей в Броварах (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:54

Голова райдержадміністрації у Броварах влетів на авто в натовп людей, четверо людей отримали тяжкі травми, передають Патріоти України. Троє людей отримали переломи, ще одну людину діставали прямо з-під коліс авто. Йдеться про голову райдержадміністраці...