Цікавий психологічний ефект: У ТЦК відзначили збільшення потоку добровольців після проведення гучних рейдів по найбільших містах України

Чимало військовозобов'язаних чоловіків, що зберегли самоповагу до себе, не хочуть щоб їх хапали по громадських місцях до війська наче дичину в полі, і вирішили проявити ініціативу

Рейди у публічних місцях збільшили кількість добровільних візитів до територіальних центрів комплектування. Про це в етері телемарафону повідомила офіцерка сектору мобілізаційно-оборонної роботи Київського міського ТЦК Лариса Козак у середу, 16 жовтня, передають Патріоти України.

Вона пояснила, що ініціатива покращила свідомість громадян, хоча деякі порушники все ще уникають контактів з ТЦК.

"Можу відзначити, що явка збільшилась. Більше того, можливо, це якимось чином посприяло підвищенню свідомості наших громадян і люди знову почали прибувати добровільно або за повістками", - зазначила Козак.

Водночас досі багато порушників уникають прямого контакту з ТЦК та ніколи добровільно не з'являться, через що примусові заходи оповіщення необхідно продовжувати.

"Якщо ми подивимося на ефективність цих заходів, то мені не відомі випадки щодо громадян, які мали в наявності актуальні військово-облікові документи і щоб вони підлягали якимсь затриманням або доставленню в ТЦК. Якщо ми звернемося до нормативно-правової бази, є дуже багато механізмів спонукати громадянина самостійно відвідати ТЦК", - додала офіцерка.

Представниця ТЦК наголосила, що робота відбувається в правовому полі за тими нормативно-правовими актами, які дозволяють проводити такі заходи з оповіщення.

Нагадаємо, ввечері 11 жовтня біля Палацу спорту в Києві на відвідувачів концерту Океану Ельзи чекали співробітники ТСК разом із Нацполіцією і перевіряли військово-облікові документи у чоловіків. Деяких чоловіків, у яких виявили проблеми з документами або які відмовлялися їх показати, правоохоронці затримали і відвезли до ТЦК. Ще кільком виписали повістки і відпустили.

Другий напад за чотири дні: На Закарпатті жінки намагались перекинути авто ТЦК (відео)

середа, 16 жовтень 2024, 21:32

На Закарпатті поліція зафіксувала другий за чотири дні випадок нападу жінок на бусик військових, поліція вікдрила кримінальне провадження. Про це повідомила речниця ГУНП в Закарпатській області Ганна Дан, передають Патріоти України. "Поліція зафіксувал...

"Рішення прийняв самостійно": Чоловік відомої української акторки поповнив лави ЗСУ

середа, 16 жовтень 2024, 21:17

Українська акторка театру та кіно Вероніка Мішаєва-Яковлєва повідомила, що її чоловік поповнив лави ЗСУ. Артистка поділилася, як поставилася до такого рішення обранця та що змінилося у їхніх стосунках після цього. Вона розповіла, що її коханий добровіл...