Цікавий тест для влади: Зеленського просять позбавити Медведчука почесного звання

Президента Володимира Зеленського просять позбавити нардепа від "Опозиційної платформи - За життя", кума Володимира Путіна Віктора Медведчука звання "заслужений юрист України". Про це йдеться в електронній петиції на сайті президента, яка вже набрала необхідну кількість підписів для розгляду - понад 25 тисяч, передають Патріоти України.

Автор петиції просить Зеленського скасувати указ президента від 18 серпня 1992 року в частині, що стосується Медведчука. У якості причини автор вказує "неналежний захист Василя Стуса та інших дисидентів" з боку Медведчука, коли той був їх адвокатом. "Аналіз справи Василя Стуса та особисте ставлення до неї Медведчука В.В. показує, що останній жодним чином не заслуговує носити почесне звання "Заслуженого юриста України", - йдеться у тексті петиції.

У вересні 2018 року навколо фільму "Заборонений" вибухнув скандал через те, що зі стрічки начебто прибрали сцени із Медведчуком, який був адвокатом Василя Стуса. Кума Володимира Путіна часто звинувачують у порушенні адвокатської етики у процесах над Стусом та іншими дисидентами.

Не хотів отримувати російське громадянство : 88-річний дідусь самотужки вийшов з окупованої частини Донеччини

середа, 24 квітень 2024, 15:50

88-річний мешканець селища Очеретине Донецької області Іван Якович зміг самостійно вибратися з окупації. Росіяни забрали у чоловіка український паспорт, щоб замінити його на російський, передають Патріоти України. Як розповів очільник Донецької обласн...

Якщо завтра війна: Опитування показало, де у Європі громадяни найбільше готові захищати свої країни

середа, 24 квітень 2024, 15:30

Громадяни Вірменії, Азербайджану, Грузії, Косова, України, Албанії та Молдови найбільше серед європейців готові воювати за свою країну у разі потенційної небезпеки, передають Патріоти України.. Як повідомляє "Європейська правда", про це свідчать дані ...