Цілком очікувано: Водій Toyotа, який збив двох дітей у Харкові, був під дією наркотиків (відео)

Водій Toyota, який на пішохідному переході в Харкові збив двох дітей, перебував у стані наркотичного сп’яніння. Про це свідчать результати хімічного аналізу, заявив прессекретар прокуратури Харківської області Дмитро Чубенко, передають Патріоти України.

За його словами, через це кваліфікацію справи змінили на більш сувору і готують водію повідомлення про підозру згідно з нею, а згодом готуватимуть клопотання про обрання запобіжного заходу. «Оскільки особа перебувала в стані наркотичного сп’яніння, змінено кваліфікацію з ч. 2 ст. 286 ККУ на ч. 2 ст. 286−1 ККУ. Нова кваліфікація є новою статтею Кримінального кодексу, яка передбачає більш сувору відповідальність саме за ДТП у стані наркотичного чи алкогольного сп’яніння», — цитує Чубенка місцеве видання Depo.Харків.

Він розповів: результати хімічного аналізу сечі показали, що чоловік на момент ДТП перебував у стані наркотичного сп’яніння метадоном. На час слідства прокуратура вимагатиме обрати для нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права на внесення застави.

Напередодні, 11 листопада, водій Toyota Land Cruiser скоїв ДТП на перехресті проспекту Науки та вулиці Тобольської, збивши 13-річних хлопчика та дівчинку на пішохідному переході. Їхній стан оцінюється як середньої тяжкості. Зараз вони перебувають у лікарні. За словами лікаря, в обох зафіксували струс мозку та забиття м’яких тканин, у дівчинки — рана голови.

Залізна завіса закривається: У Росії чиновникам остаточно забороняють виїзд за кордон

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:49

У Росії чиновникам остаточно забороняють виїздити за кордон через страх перед витоком державних таємниць. Усі закордонні поїздки чиновників мають бути попередньо узгоджені, і обмеження стосуються не тільки країн, які вважаються недружніми до Росії, але...

З 4 травня ВЛК не вказуватимуть "обмежено придатний": Чого чекати чоловікам

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:56

З 4 травня в Україні майже повністю скасували індивідуальну оцінку придатності, коли військово-лікарська комісія могла обирати формулювання "обмежено придатний", передають Патріоти України. Деталі: Цей наказ набирає чинності 4 травня. За даними видання...