"Цього вже не можна уникнути": Авторитетний турецький учений прогнозує скору загибель Чорного моря

Один із найвідоміших турецьких геологів доктор Осман Бекташ заявив, що глобальне потепління призведе до вимирання багатьох видів у Чорному морі. Цього вже не можна уникнути, переконаний він.

Чорне море складається з трьох шарів: нижній шар, що містить отруйні гази, проміжний шар, що діє як кондиціонер з температурою близько восьми градусів Цельсія, і верхній шар, багатий киснем і морським життям. Через глобальне потепління середній шар почав стоншуватися, інформує болгарський канал bTV.

Бекташ попереджає, що в майбутньому отруйні гази з нижнього шару змішаються з верхнім шаром, загрожуючи всім, хто живе поблизу моря. Він зазначає, що цю ситуацію не можна змінити або повернути назад.

Висловлені вченим міркування наголошують на необхідності розв’язання проблеми зміни клімату та його згубного впливу на крихкі екосистеми нашої планети.

Глобальне потепління небезпечне не тільки для флори і фауни.

Останні дані дослідників Ексетерського університету говорять, що до кінця століття температура поверхні Землі підніметься на 2,7°С, через що 20% населення планети загрожує смертельна небезпека.

Відмовився від керівної посади і поїхав на фронт: Спогади про командира полку "Цунамі", який загинув в Одесі

вівторок, 19 березень 2024, 9:25

Командир полку "Цунамі" Олександр Гостіщев, який загинув 15 березня внаслідок російського удару по Одесі, ще 2014 року вирушив добровольцем захищати Україну. Він брав участь у звільненні Маріуполя, пройшов "Іловайський котел", а підчас повномасштабного...

"Хворе марення": Експерт оцінив російську систему "Борщевик" для пошуку Starlink

вівторок, 19 березень 2024, 9:17

Російські окупанти використовують на фронті пересувний засіб радіоелектронної розвідки "Борщевик" для виявлення українських терміналів супутникового зв’язку Starlink. Про те, чому не слід їх боятися, розповів український військовий та експерт із радіоз...