"Цибуля, часник, інша гостра їжа цілюще діє на організм": Голубовська висловилася про народні засоби від коронавірусу (відео)

У Міністерстві охорони здоров'я розповіли, що цибуля, часник та алкоголь не можуть захистити від коронавірусу. На цьому наголосила інфекціоністка, доктор медичних наук Ольга Голубовська у Telegram-каналі "Коронавірус_інфо", передають Патріоти України.

Лікарка уточнила, що в цих продуктах є природні фітонциди, і гіпотетично вони якимось чином можуть вплинути на концентрацію вірусу, проте їх не можна розглядати як панацею.

"Цибуля, часник, інша гостра їжа інакше цілюще діє на організм. На судини, наприклад. Проте радикального впливу на розвиток інфекційної хвороби фітонциди не мають", – роз’яснила Голубовська.

Вона розповіла, що тяжкість протікання інфекційної хвороби залежить не лише від отриманої дози збудника, але й від реакції імунітету на нього.

"При цьому коронавірусі, як й при інших, що викликають тяжкий гострий респіраторний синдром, саме імунна система викликає тяжке ураження легень, і не тільки їх", – сказала вона.

Також у багатьох людей спостерігається дефіцит вітаміну D. На фоні COVID-19 він стає ще більшим і виникає навіть у тих, у кого був нормальний рівень до хвороби.

"Цьому вітаміну властиво багато функції, зокрема, функція регуляції імунної системи. Тому в рекомендаціях багатьох країн світу, зокрема у профілактику, вносять й застосування вітаміну D. Надлишок його також шкідливий, має бути золота середина. Тому безконтрольно приймати його, як дехто робить, не можна", – наголосила Голубовська.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...