"Цифра мене самого шокувала": Люк Скайвокер із "Зоряних війн" зізнався, скільки дронів вже придбав для ЗСУ

Зірка культової стрічки "Зоряні війни" Марк Гемілл, який зіграв Люка Скайвокера, три тижні тому долучився до платформи збирання коштів на дрони для ЗСУ UNITED24, інформують Патріоти України.

Загалом, результати праці шокували навіть самого актора. Марк Гемілл зізнався, що за цей час йому вдалося зібрати чималу суму коштів, на яку вже придбали 500 дронів для ЗСУ.

"Я був справді шокований, тому що вони (ред. – спеціалісти, які слідкують за збором коштів) щонайменше два-три рази на тиждень повідомляють мені про те, що відбувається, і вони сказали, що отримали понад 500 безпілотників, відколи я почав це робити", - зазначив актор, пише Bloomberg.

Марк Гемілл / © Associated Press

Знаменитість також поділився, що Україні нині вкрай необхідні дрони. Безпілотники неабияк допомагають ЗСУ на фронті. "Україні потрібні дрони. Вони визначають результати війни, вони захищають свою землю, свій народ, вони стежать за кордоном, вони - очі в небі", - наголосив Марк.

Проєкт "Армія дронів" — це комплексна програма фандрейзингової платформи UNITED24, Генерального штабу ЗСУ, Міністерства цифрової трансформації та Держспецзв'язку, яка передбачає системну закупівлю дронів, їхній ремонт та оперативну заміну, а також курс навчання пілотів.

"Не терпіла зухвальства і зайвого пафосу": На фронті загинула військовослужбовиця та журналістка Алла Пушкарчук

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:22

Дівчина пішла на війну ще у 2014-му, залишила світ мистецтва, навчання в університеті Карпенка-Карого і омріяну кар'єру театрознавиці. . За словами Крапивенка, коли Пушкарчук взяли в команду "Тижня", вона зросла від новинаря до повноцінної культурно...

В боях з російськими окупантами загинув головний сержант бригади "Хартія", орденоносець Олександр Ющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:14

Під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Долинське Дніпропетровської області загинув головний сержант 13-ї бригади Національної гвардії України "Хартія" Олександр Ющенко, повідомляє пресслужба бригади. Пряма мова мера: "Штаб-сержа...