Цифра може шокувати: Скільки людей знаходиться у розшуку за неявку до військкомату на Франківщині

За неявку до ТЦК та СП в Івано-Франківській області розшукують майже 40 тис. ухилянтів від мобілізації. Їх було внасено до електронного реєстру військовозобов’язаних "Оберіг" як таких, що перебувають у розшуку. Про це заступник начальника Івано-Франківського обласного ТЦК і СП, начальник сектору мобілізаційно-оборонної роботи полковник Роман Боднар розповів у інтерв’ю газеті "Західний кур’єр", передають Патріоти України.

Боднар повідомив, що ухилянти від мобілізації, внесені до системи "Оберіг", офіційно перебувають у розшуку поліції. Людина потрапляє до цієї бази, якщо проігнорувала повістку, не стала на облік чи іншим чином ухилилася від призову.

"Таких осіб станом на грудень 2023 року у нас в області було 36 тисяч. За поточний рік до цієї бази внесли ще три тисячі громадян. Всі ці люди офіційно перебувають у розшуку", – вказав заступник начальника Івано-Франківського ТЦК.

Тож, зазначив він, не треба дивуватися, коли когось із військовозобов’язаних зупинили на вулиці, перевірили у базі "Оберіг" і одразу примусово доставили до ТЦК. "Від початку війни тих, хто отримав повістку, не прибув до нас і думає, що його ніхто не буде шукати, дуже багато. Наголошую, зараз у нас обов’язкова явка до ТЦК за викликом. Цей виклик може здійснюватися в будь-який спосіб. Якщо людина думає, що не буде підписувати повістку і таким чином ухилиться, це не так", – запевнив Боднар.

На вулицях стане суттєво темніше: У Києві починають економити світло через дефіцит електрики у мережі

четвер, 9 травень 2024, 18:50

У Києві через дефіцит в енергосистемі зменшать яскравість усіх ліхтарів у місті, що дозволить досягти загальної економії не менше 20%. Про це 9 травня повідомляє пресслужба КМДА. . Уточнюється, що повністю виключати усі ліхтарі ніхто не буде. Завдяки ...

Вражаюче відкриття! Астрономи виявили рекордну за розмірами планету, в понад чотири рази більшу за Землю

четвер, 9 травень 2024, 17:56

Астрономи виявили нову планету, яка має щонайменше пару рекордів. Хоча вчені ще багато чого не знають про цей не такий вже й далекий за космічними мірками світ, відомо, що планета перебуває в зоні населеності своєї зірки, а значить, там може бути вода ...