Цифра вражає: Стало відомо, скільки чоловіків призовного віку виїхали з України після початку повномасштабної війни

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну з країни виїхали понад півмільйона чоловіків призовного віку, частині з них виїзд за кордон офіційно заборонений. Хтось втік за підробленими документами, хтось - за допомогою контрабандистів. Про це пише австрійське видання Exxpress, передають Патріоти України.

За даними Управління верховного комісара ООН у справах біженців, з моменту початку війни Україну покинули приблизно 6,3 млн громадян. Більшість з них – жінки і діти. При цьому в Євростаті кажуть, що в 27 державах-членах ЄС, а також у Швейцарії, Ліхтенштейні та Норвегії перебувають 650 тисяч українських біженців чоловічої статі, які за віком підпадають під призов.

Лише до Німеччини, за даними Федерального Міністерства внутрішніх справ, з початку війни 24 лютого 2022 року до Німеччини приїхав рівно 221 571 український чоловік віком від 18 до 60 років. 189 484 чоловіки все ще перебувають там сьогодні. І ці дані охоплюють лише тих, хто зареєстрований офіційно. За оцінками Міністерства, ще 100 тисяч осіб не зареєструвалися і знаходяться в країні нелегально.

Схожа ситуація і в Австрії – туди виїхали як мінімум 14 тисяч українських чоловіків. Хтось за підробленими документами, хтось за допомогою контрабандистів. Повідомляється, що деякі з них заплатили до 10 тисяч доларів за довідку, що підтверджує їх непридатність до військової служби. При цьому реальне число чоловіків призовного віку, що втекли, може бути в рази більше.

Виїзд чоловіків призовного віку за кордон

За інформацією від Державної прикордонної служби України, офіційно виїхати з України можуть чоловіки призовного віку, які належать до однієї з таких категорій:

  • людина з інвалідністю;
  • особа, знята з військового обліку на підставі рішення ВЛК про непридатність до військової служби з виключенням з військового обліку;
  • особа, яку визнано в установленому порядку особою з інвалідністю або відповідно до висновку військово-лікарської комісії тимчасово непридатною до військової служби за станом здоров'я на строк до шести місяців (з подальшим проходженням військово-лікарської комісії);
  • чоловіки, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей молодше 18 років і так далі.

Крім того, дозволено виїзд за кордон чоловікам, якщо вони супроводжують особу з інвалідністю I або II групи, їдуть доглядати за хворими батьками, дружиною або дітьми. Цією схемою часто користуються організатори виїздів для ухилянтів. Нещодавно в Одеській області правоохоронці затримали оранізатора подібної схеми, яка підшукувала жінок з інвалідністю та організовувала шлюби з чоловіками призовного віку.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...