Циклон Emmelinde зіпсує українцям вихідні: Синоптик озвучила детальний прогноз

У вихідні дні в Україні очікуються грози, посилення вітру та стрибки атмосферного тиску. Як прогнозує синопткиня Наталія Діденко, таку погоду зумовлять циклон Emmelinde та атмосферні фронти, передають Патріоти України.

Тож у більшості областей України 21 травня пройдуть короткочасні дощі та прогримлять грози. Істотні опади не очікуються півдні країни.

Вона пояснила, що територія нашої країни опиниться між теплим та холодним фронтами, і що буде тепло — вдень у суботу очікується +20+25 градусів. На Одещині — до 26+29 градусів, на північному сході України — до +19+22 градусів. Вітер північно-західний, західний, поривчастий, до сильного.

У неділю, 22 травня, на сході, заході та півночі України — періодичні дощі, максимум помірні. У центральних областях — місцями невеликий дощ. У південній частині без опадів, лише вранці у Приазов'ї очікується дощ. Вітер північний, північно-західний, поривчастий, до сильного.

Температура повітря знизиться — вдень очікується до +12+18 градусів. На півдні буде тепліше — до +18+24 градусів. У Києві 21−22 травня очікується волога погода із періодичними дощами, часом грози. Вітер очікується рвучким, до сильного. У суботу вдень буде до +20 градусів, а у неділю відчутно похолодає — до +12+14 градусів.

А у КМДА попереджають, що пориви вітру в столиці очікуються до 15−20 метрів за секунду. Киянам та гостям міста радять бути обережними та триматися подалі від рекламних щитів та дерев, а також не залишати біля них автомобілі.

ДТП за участі голови райдержадміністраці в Броварах: У поліції розповіли подробиці (фото, відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:44

Голова райдержадміністрації Броварів Володимир Майбоженко влаштував ДТП на пішохідному переході під Києвом. Попередньо відомо, що посадовець районної військової адміністрації не зупинився на забороняючий сигнал світлофору та скоїв наїзд на пішоходів. ...

Молитовний сніданок в Ужгороді завершився скандалом

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:17

26 квітня в Ужгороді відбувся молитовний сніданок з представниками різних релігійних конфесій, органів державної влади, військовим та громадськими діячами. Не оминули організатори заходу і представників Московської церкви. Це й стало причиною скандалу,...