Україну накриє циклон з атмосферними фронтами, опадів буде найбільше серед "сусідів", - синоптик

"Україна завтра потрапляє у синоптичні престижні глядацькі ряди, де очікується найбільше опадів. Хто зацікавиться, що коїтиметься у сусідів, можна оглянути прогностичні карти (карта 1). Наприклад, дощі також поливатимуть Польщу, Молдову, Румунію, Білорусь", - пише у своєпу блозі синоптик Наталка Діденко, передають Патріоти України, і продовжує:

"Це все – циклон з атмосферними фронтами ніяк не вгомониться (карта 2). А ось гальорка Німеччина – Франція – Іспанія – Велика Британія завтра маніжно лузатиме насіння, підставляючи носа сонечку, там антициклон Paul, там – без опадів.

У більшості областей України 6-го травня дощі будуть періодичними, від невеликих до сильних короткочасних злив, у центральних областях та на Сході гримітимуть грози, при грозах є ймовірність граду та шквалів.

У західних областях погода суттєво відрізнятиметься: дощі також пройдуть, але холодні та з сильним західним вітром, місцями до штормових поривів.

До того ж, на Заході ще й очікується найхолодніша погода. Найближчої ночі там передбачається усього +2+7 градусів, в Карпатах заморозки. А якщо заморозки й висока вологість – то висока ймовірність снігу. У горах!

У більшості областей України вночі буде +6+12 градусів, вдень у середу +13+18 градусів. Найтепліше повітря охопить Схід України, Дніпро з районами та більшість південної частини, до +18+23 градусів. Щоправда, Одещина та Миколаївська область будуть скромнішими, вдень близько +13+17 градусів.

Вітер завтра дмухатиме із заходу, очікується поривчастим при грозах, до штормових поривів у наших західних областях.

У Києві 6-го травня повітря буде насичене вологою, періодичний дощ, західний вітер та похолодання до +15 градусів.
А в четвер-п'ятницю похолодає ще на 2-4 градуси.

Несміливе потепління почнеться в суботу, 9-го травня, а в неділю-понеділок рвоне до +20+24 градуси. Проте вже 12-13 травня знову температура повітря знизиться до +14, +15 градусів.

Найближчим часом в Україні дні будуть досить вітряними, окрім суботи-неділі, врахуйте це, хто займається будівництвом чи якимись дрібними ремонтами на вулиці.

Для людей із проблемами артеріального тиску – варто тримати поблизу телефон лікаря-кардіолога чи сімейного. Алергікам також зараз непереливки – все цвіте, всі чхають, не зловживайте мудростями інтернету, не приміряйте на себе шапочки фармацевтів, часом краще "перечхать", ніж отримати побічні реакції.

І запасіться якісним кремом для рук, бо ідеальний весняний час на городи, вазони, посадка, пересадка рослин, часте карантинне миття рук дуже сушить шкіру. Словом, весна іде і красу, звичайно, несе, але не нехтуйте увагою до себе. І, як завжди, до прогнозів погоди!".


Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...