Цинізму немає меж: Росія включила в список на обмін терористів, які вбили підлітків у Харкові (фото)

Росія готує на новий обмін з Україною трьох терористів, які вбили підлітків і ще кількох людей під час патріотичної акції на честь річниці подій Євромайдану 22 лютого 2015 року в Харкові. Про це повідомив журналіст Андрій Цаплієнко на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

"Дуже боляче. Все розумію, але не можу не написати. 15-річний Даня Дідік йшов попереду колони з українським прапором під час ходи гідності в Харкові у 2015 році. Терористи, які спостерігали за рухом колони і підірвали вибуховий пристрій з телефону, не могли не бачити, що до вибухівки підходить дитина. Але вони натиснули кнопку і вбили Даню і ще трьох українських активістів. Нелюдів збраються відпустити на свободу. Я щойно дізнався, що росіяни включили в список на обмін Володимира Дворнікова, Віктора Тетюцького та Сергія Башликова", - написав він.

15-річний Даніїл Дідік

За його словами, в Харкові після теракту ще довго не було ходи з українськими прапорами. "Майже триста наших полонених в Росії та на окупованій території. Їх треба витягати. Достатньо послухати розповіді про тортури від тих, хто повернувся звідти. Питання в тому – яка ціна. Що відчуватимуть батьки Дані, коли вбивць просто відпустять до Росії", - додав Цаплієнко.

Нагадаємо, в результаті теракту на місці загинули двоє людей - відомий харківський активіст Євромайдану Ігор Толмачов і підполковник міліції Вадим Рибальченко і поранено одинадцять чоловік. На наступний день 15-річний Данило Дідік, який в результаті вибуху отримав важку черепно-мозкову травму і впав в кому, помер. 24 лютого також помер ще один поранений в результаті вибуху - 18-річний студент Харківської Академії міського господарства Микола Мельничук. Тоді частина осколків прийняв на себе автомобіль "ГАЗель", який в цей час якраз проїжджав поблизу епіцентру вибуху, і це значно зменшило кількість постраждалих. У Харкові встановили пам'ятник на честь загиблих в теракті.

Тато чи мама? Вчені пояснили, від кого діти успадковують розумові здібності

четвер, 28 березень 2024, 18:30

Інтелект, як і інші здібності дитини визначається спадковими факторами та неспадковими факторами. Як стверджують вчені інтелект - це лише на 40–60% спадковість, решта залежить від впливу середовища. Науковців давно цікавило питання, хто в цих відсотках...

Шокуючий інцидент: На Кіровоградщині чоловік відібрав зброю у поліцейського та вистрілив собі у голову

четвер, 28 березень 2024, 17:23

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського. Пpо це "Суспільне" повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко, передають Патріоти...